Söndagslistan

Söndagslistan vecka 47

Det är första advent idag. Kom på nu på förmiddagen att jag inte fixat årets ljusstake. Så med Idas hjälp så pysslade vi ihop en ljusstake med röda julgranskulor och en ljusslinga. Tror den kommer bli så fin när jag släcker ner och ljusstaken får lysa upp istället för taklampor. Tog en bild men den blev inte så stämningsfull.

Igår var jag så fruktansvärt trött, med tanke på att jag somnade ledsen och vaknade ledsen så hade jag nog inte sovit alltför bra. Idag känner jag mig piggare och gladare. Mycket piggare så jag har både läst på om hjärtat och tränat ett riktigt tufft pass.

Känsla: Veckan har nog rymt alla känslor tror jag. Jag har varit glad och ledsen och efter ett tag blev jag arg på det som gjorde mig ledsen. Hela känsloregistret med andra ord.

Väder: Snön började töa bort i veckan och nu går det inte att åka pulka längre i backen. Hoppas på att det blir snö snart igen.

Två roliga bilder från veckan:

Veckans länkar:

 • Martina går igenom ogrundade hälsopåståenden. Ett mycket bra inlägg.
 • En artikel från 2020 men högst relevant att lyfta. Personalbristen i vården kan inte diskuteras för mycket.

Mina positiva från veckan:

 • Har en mycket bra träningsvecka bakom mig där jag känner att formen har tagit ett stort kliv framåt. Det gör mig riktigt glad! Som jag kämpat med min löparform.
 • Jag har fått förfrågan om jag vill ha hand om samordningen på jobbet. Det tackade jag ja till så framöver ska jag gå några intropass. Blir kul att vidga mina vyer lite.
 • Jag har fått min praktikperiod på IVA så vecka 1-7 kommer jag få se hur det är att jobba där.

Veckans instastories:

Träning: Jag har haft en riktigt bra träningsvecka. Jag har tränat två och en halv timme pilates. Jag har sprungit 6 kilometer (uppvärmning, 10*200meter och nedvarvning). Jag har även sprungit en riktigt snabb femma. Idag sprang jag 30*30 sekunders intervaller med en minut vila. Det blev totalt nio kilometer. Börjar jag komma i form på riktigt nu igen efter både dålig träning och corona?

Filmer jag sett: Äntligen börjar julfilmerna på VJul så jag har frossat i den mån jag kunnat. De jag sett ör:

 • A christmas stray
 • Merry Kissmas
 • Mr Christmas
 • On the 12:th day of christmas

Bilder från veckan:

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

15 Comments on “Söndagslistan vecka 47

    1. ”Tycker” eller har riktiga belägg för att det skulle vara lögner? Martina är en av de mest pålästa jag vet kring just kost och hälsa. Så att påstå att hon ljuger är riktigt lågt. Jag har följt Martina under många år och hon har alltid varit tydlig med vad som är hennes egna ”tyckanden” och vad som är påståenden grundat på forskning.

     Eller är det största problemet egentligen att hon står för en livsstil som du absolut inte gör?

     1. Eller är det så att du blir arg för att jag ifrågasätter? 🙂
      Jag har märkt att du lätt blir det.

      När någon börjar svamla om att man inte får i sig tillräckligt med näring (ffa protein) på vegetarisk kost så drar jag öronen åt mig direkt eftersom det inte stämmer. Det är en urgammal myt som jag är förvånad fortfarande lever. Dvs det är inget jag ”tycker”.
      Men vi får tack och lov välja själva vad vi stoppar i oss. Jag hoppas du mår bra av det du äter. Själv hade jag inte klarat av den av det du skriver/visar. 🙂

     2. Jag är inte arg för att du ifrågasätter. Däremot blir jag irriterad på din ton och hur du uttrycker dig för det är inte första gången.

 1. Hoppas du får en vecka med mer glada känslor!
  Härligt att du fått träningen att flyta igen. (här är det stiltje)
  Visst är det mysigt med julmånad? Jag har inte börjat med julfilmer än, har fastnat i en serie; Brothers and sisters.
  Hur länge har du kvar på din utbildning?
  Jag är klar till våren med min, men jag ligger hela tiden efter. Tur att jag alltid tror att det löser sig tillsist.

 2. Vad bra att du fick sällskap & hjälp med ljusstakar 👍😊.
  Då sover man dåligt när man somnar ledsen. Hoppas att det inte var något allvarligt ❤️.
  Ibland är det så att man går igenom alla sina känslor på kort tid.
  Mm snön är i stort sett borta här med.
  Skönt att träningsveckan har varit bra 💪👍🙂.
  Kul att du har fått praktikplats. Mysigt att se julfilmer. Än har jag bara sett 1. Men hoppas att jag kommer se fler.

  Ha en bra vecka! Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 3. Jag tycker inte om att läsa att du är ledsen men du vet vars jag finns om du behöver prata ❤️❤️❤️ Första advent – asså svårt att fatta att vi redan är där: tänk vad tiden går fort. Vi var på stan idag på skyltsöndag. Gjorde lite fynd också 🙂 Mestadels julklappar. Kramis ❤️

Lämna ett svar