Tänkvärda inlägg av andra

En visdomspärla

Rickard Albo:

Även om människor bemöter dig illa eller pratar illa om dig bakom din rygg, så fortsätt bara att vara den du är.

”Munnen talar det hjärtat är fyllt av”. Människor som behandlar andra människor illa bär på mycket känslor av ilska, hat, förakt, bitterhet, oro, rädsla, sorg, skam, skuld etc. Ju fler obearbetade känslor de bär inom sig, desto sämre behandlar de andra människor. Och de har tyvärr vanligtvis inte kunskap om hur de ska ge kärlek till sig själva eller till andra människor. Jag tror alla människor i grunden har förmågan att ge kärlek till sig själva och andra människor, men att de inte fått verktygen genom livet att göra detta. Det vet helt enkelt inte hur de ska göra, samtidigt som de smärtsamma obearbetade känslorna inom dem tar över deras sinne.

Kom ihåg att en människa som pratar illa om andra människor till dig, troligtvis pratar illa om dig bakom din rygg (ibland kanske till och med sprider lögner om dig bakom din rygg). Du kan troligtvis ej lita på den personen. Men kom också ihåg att dessa människor bär på väldigt mycket jobbiga känslor som det inte kan hantera inom sig, och att de istället behöver projicera ut sina känslor på andra människor för att undvika att känna dessa känslor själva. Att projicera sina känslor på andra människor är alltså ett skydd från att behöva känna den smärta som de själva bär inom sig. Att prata illa om andra är alltså tecken på disharmoni inombords. En människa som är i balans/harmoni känner inte behov av att prata illa om andra.

Bemöt fortfarande dessa människor med kärlek och vänlighet, eftersom de med största sannolikhet har brist på kärlek i sitt liv (både från andra människor, men framförallt från sig själva) och innerst inne längtar efter kärlek, fast de vanligtvis inte är medvetna om det själva.

MEN var försiktig med att bjuda in dessa människor i ditt liv. Är de inte redo att jobba med sig själva och möta de sår de bär på inom sig, så är mitt råd att du håller dem på avstånd. Negativitet påverkar oss vanligtvis mera än vad vi tror, och lyckas du hålla dem på avstånd så skyddar du dig själv från att påverkas. Det är så otroligt lätt att bli negativ själv när man umgås med negativa människor, det tror jag de flesta här har erfarenhet av.

Umgås istället med människor som är kärleksfulla mot sig själva och allt annat levande, så kommer det vara så mycket lättare för dig att vara kärleksfull i livet❤️

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

4 Comments on “En visdomspärla

  1. Jag vet inte om detta är dina egna tankar men jag håller helt med om texten. Jag har erfarenhet av människors negativitet och nu när jag har jobbat mycket med mig själv, tillåter inte jag såna människor i mitt liv. De tar ens energi och man mår inte bra de måste jobba med sig själva först 🙂

    1. Det är inte mina ord, det är en kille som heter Rickard som skrivit den. Länkar överst i inlägget. Men jag håller med om att det är fantastiskt bra skrivet.

Lämna ett svar