Min vardag

Ett avslut och en bra referens

Idag har jag testat olika sätt att söka material på till mitt examensarbete. Frustrationen var stor eftersom jag inte hittar det jag söker. Det begränsas av att jag inte har tillgång till de bästa databaserna. Funderade helt seriöst på att byta ämne men jag tror verkligen inte att det kommer bli enklare.

Men så gick jag ut på google, minns inte alls vad jag sökte på men hittade ett riktigt bra examensarbete som jag tror att jag kommer ha nytta av. Problemet är bara om det inte är godkänt som referens men då får lärarna rycka in och hjälpa mig att komma åt de ursprungliga studierna. Jag hoppas på det i allafall.

Förra året skrev jag om Idas balett och att det inte passade henne. Vi ville ändå testa den här terminen också med en ny lärare. Men nej, det är samma hopp och skutt och lek och inte alls det som Ida är ute efter. Ida vill ha ”Rima-balett”. Hennes första lärare (Rima) hade klassisk balett med barnen och det är det som Ida är ute efter. Det var så roligt att se hennes engagemang så att Rima slutade är verkligen en förlust på alla sätt och vis för Ida. Här i stan finns det en balettakademi. Problemet är att det kommer vara på en seriösare nivå men jag tänker maila iallafall och fråga om Ida kan få börja även om hon inte vill ha en seriös balettkarriär. Så jag skickade ett email om avslut på kursen. Det blir ingen mer balett på Folkuniversitetet vilket är riktigt synd. De har en seriös balettlärare för de vuxna deltagarna, tycker den personen kan ha för barnen också.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

12 Comments on “Ett avslut och en bra referens

 1. Trist att inte baletten fortsatte, hoppas hon får prova på balettakademin, kanske är jättebra.
  Avundas dig inte att skriva, men är helt övertygad om att det kommer att gå bra. Heja dig!

 2. Jo, det är många nya läsare som har hittat till dig på sistone. Jag är ju en av dem:-) Och det är ju så himla roligt!

  Även en av mina grannar håller på med en Masters examen just nu. Konstigt nog upplever h*n samma ”problem” som du, fast h*n håller på med ett helt annat ämne. H*n tycker också att ”referensarbetet” är det jobbigaste. H*n frågar mig jämt och ständigt om allt möjligt. Måste säga att jag är totalt ställd för det mesta, men att googla fram info är jag uppenbarligen bra på, eftersom h*n anlitar mig ganska regelbundet. Tycker det är riktigt roligt:-)

  Har kanske missat nåt här hos dig – men vad handlar ditt examensarbete om?

  1. Ja, det är nog lite så att det är svårt oavsett ämne att hitta referenser. Då vet jag var jag ska vända mig om jag behöver hjälp. Jag skriver om critical illness. När man ligger nersövd och andas med respirator använder man inte några muskler alls mer än passivt och det leder till en generell svaghet i kroppen. Jag ska fördjupa mig mer i vad som händer i kroppen och om man kan förebygga det på något sätt.

 3. Hoppas att du hittar rätt ämne till slut. Är det bråttom att få det klart?

  Nu har jag inte följt dig så länge att jag känner till allt du berättar, men jag gissar att Ida är din dotter? Du får rätta mig om jag har gissat fel 😉 Oavsett är det roligt att hon fastnat för balett. Hur gammal är hon?
  Hoppas att ni hittar något som gör att hon kan fortsätta.

  1. Har ju till början på maj på mig med att få till ett examensarbete och sedan fixa finliret. Det är bara lite stressande när jag inte hittar det jag är ujte efter. Men det ska väl ordna sig tänker jag. Ja, Ida är min dotter, hon är tolv år. 🙂

Lämna ett svar