Min vardag

Ett foto i timmen

Godmorgon!

Vaknat upp till en ny dag och det är sista januari. Det här vädret som är ute nu med plusgrader har gett mig vårkänslor. Längtar efter ljus och värme. Vilken mental smäll det kommer bli för mig om det skulle bli riktig vinter nu efter denna konstiga januarimånad. Kikar ut genom fönstret och ser att solen börjar att anas. En vacker rosa himmel ser jag utanför mitt fönster. Och ett par kråkor som sitter högt upp i trädet.

Igår fotade jag ett foto i timmen. Nästa gång jag gör det ska jag fota med systemkameran för inomhus blir det rätt trista bilder. Men jag tycker det är ett roligt sätt att dokumentera min dag så därför lägger jag ut inlägget ändå.

07:00 Började dagen med att väcka Ida och sedan skriva ett blogginlägg om söndagens träning. Käkade sedan frukost. Det fick bli ett par rostade mackor och te. Konstaterade också att jag behövde damma av datorn en aning…

8:00 Smygande huvudvärk så tar min nocco. Försöker hitta disciplin till att läsa några rader men surfar mest runt på bloggar.

9:30: Startade bilen för att åka iväg och träffa Sofia. Konstaterade dock att bromslampan lös och att bromsarna inte längre fungerade. Det var bara att gå hem och hämta nyckeln till vår andra bil. Är alltid lika nervöst att köra den bilen, en stor sjusitsig Ford.

10:20: Nostalgi! Suddigt värre men bjuder på den ändå. När jag var barn åkte jag pulka i den här backen. Fullständigt livsfarligt men kul hade jag.

11:10 På väg hem men bilden är från när jag parkerat bilen och tog mina apostlahästar hem.

12:00 Tidig lunch: Keldas tomatsoppa och knäckemackor. Om jag blev mätt? Nepp, så jag tog ett par mackor till

13:00 Djupdykning i böckerna eller i mitt fall så djupdök jag ner i skrivandet av min loggbok. Så den blev klar och och inskickad.

14:30 Jag och Rickard var på ett möte online. Skönt att det finns den typen av program på nätet så man slipper åka iväg. Vi fick bekräftad det som vi tänkt på under flera år.

16:00 Äntligen bestämt mig för vilken sjukdom jag ska basera min inlämningsuppgift kring omvårdnad på.

16:30 Försökte förstå vad som gör att enzymet går bananas vid en inflammation i bukspottkörteln. Hittade därefter anledningen i en av mina böcker. Google är inte alltid det bästa.

17:54 En fundering utan bild blev om jag skulle träna eller inte? Valde till slut att strunta i det. Kände mig trött och lite sömnig.

Resten av kvällen blev det lite si och så med ett foto i timmen. Tycker det är så tråkigt ljus när det är mörkt ute och jag använder mest min kamera på mobilen. Iallafall så skrev jag på ett inlägg här på bloggen, lagade pasta och skinksås till kvällsmat och så såg vi den nyaste Göta Kanal. Det var den dagens sista bilder. Ser fram mot att göra den här typen av inlägg när det är ljust från morgon till sen kväll.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

8 Comments on “Ett foto i timmen

  1. Kul grej med En bild i timmen – har testat gjort det själv men blir missnöjd 😖 känns så tråkigt, händer ju ingenting – det är typ som att jag borde styra upp och arrangera en dag med roligheter 😜
    Hade Ni snö när Du var liten… men inte nu, ser ut som höst.

    1. Haha, ja, jag brukar alltid försöka göra det när jag vet att det kommer bli mer än en dag när i princip bara sitter och pluggar i soffan. Ja, vi hade snöiga vintrar.

Lämna ett svar