Min vardag

Fem en fredag vecka 10: Livet

Godmorgon!

Vad kallt det var på morgonen. Det var sju minusgrader men åh så glad jag kände mig över att det blir ljusare och ljusare för varje dag som går nu. Älskar den här tiden! Jag jobbar idag, ska jobba administrativt med min utbildning för kollegorna i A-E. Jag har bästa vyn där jag sitter. Solen skiner och jag ser en blå himmel. Det blir en bra fredag!

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka till Elisa så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vem är du? Det första jag tänker är en stark person med en stark vilja, en person som inte ger upp även när det går emot.
 2. Vad gör du med livet? Jag jobbar, pluggar, försöker vara vän med mig själv. Vara en bra mamma, fru, vän och kollega.
 3. Har du en femårsplan? Hade du frågat mig för något år sedan så hade det varit att om fem år har jag min pilatesstudio och jobbar heltid med min stora passion. Idag säger jag att fortsätta utvecklas inom det jag jobbar med. Det är svårt att se mig någon annanstans eftersom jag verkligen älskar mitt jobb och känner att jag har hittat helt rätt.
 4. Vad är lycka? Jag tror att lycka handlar om att vara glad för det man har, att känna tacksamhet och kunna se det fina i saker och ting. Jag tror inte att det är rimligt att förvänta sig att alltid känna sig lycklig.
 5. Vad guidar dig genom livet? Mina föräldrar som alltid så benhårt lärt mig rätt och fel. Jag har inte alltid hållit med och gjort mina utsvävningar men i slutändan ändå alltid känt att även om jag inte tyckte det så har mina föräldrar haft rätt.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

21 Comments on “Fem en fredag vecka 10: Livet

 1. Rätt svåra frågor denna gång.
  En femårsplan har jag aldrig haft, jag har nog problem med att hålla i något i fem veckor.
  Det är nog så att fastän man inte höll med sina föräldrar så visade det sig att de hade rätt ändå…
  Jag har nog inte funderat på vad som guidar mig genom livet, men visst har jag påverkats av mina föräldrar. Det vore konstigt annars.
  Jag ju en som ”bara gör” – jag funderar inte alltid på varför.
  Att vara vän med sig själv är viktigt, det ska vi vårda!

 2. Livet är ingen raksträcka, att man ändrar sina mål längs vägen är helt normalt, tycker människor som säger att de hela livet vetat exakt vart de är på väg känns konstiga. Då är man kanske en som går över lik för att komma dit man vill? Man utvecklas ju hela tiden på olika sätt. Fint att läsa om lektionerna du fick att föräldrarna, det är ju faktiskt så att skolan och samhället visserligen lär oss mycket men minst lika mycket får vi med oss hemifrån! Trevlig söndag

 3. Det där med Lycka. Vad är det egentligen? Tror många ser framgång då man pratar om det men för mig är det nog en känsla av välbefinnande.

 4. Håller absolut med dig vad gäller sista svaret. Är tacksam för den barndom jag haft med värderingar som gäller än idag.
  Ja, du har nog hittat hem med ditt arbete och snart är di klar med utbildningen. Du är rätt person på rätt plats helt enkelt, och det bör ju också räknas in i lycka.

 5. Vad roligt det är att läsa om att du trivs så himla bra med ditt jobb, det är sånt man mår bra av att höra från andra mellan varven. Ju fler som trivs på sina jobb, desto bättre mår vi på totalen. (Själv är jag halvnöjd… men det får gå ett tag till ;))

 6. Så bra och intressanta svar du har på veckans Fem en fredag. Det var riktigt givande, skojigt och gav bra tankar att läsa dina svar. Kan bara säga – tack för att du delar med dig av så positiva bra svar.

  Ha en fin helg

 7. jag var faktiskt inte så gammal när jag insåg att mina föräldrar ofta hade rätt. inte för att jag talade om det för dem, men jag tänkte det. nej, lycklig kan en bara vara då och då. nöjd och/eller tillfreds kan en vara lite oftare

Lämna ett svar