Min vardag

Fem en fredag vecka 16: Antingen eller

Äntligen får jag vara ledig ett par dagar. Den här veckan har varit rätt så tuff. Inte fysiskt jobbig men mentalt jobbig eftersom jag känner mig så trött. Imorse kände jag efter lite extra om jag inte var lite sjuk men konstaterade att jag verkligen ”bara” är trött.

Ikväll är mina planer att plugga till tentan. Huvudet har vilat två dagar från tentaplugg så tänker jag kan läsa ett par timmar effektivt.

Elisas fem fredagsfrågor handlar den här gången om Antingen eller. Inspirerad av temat solnedgångar fick det bli ett gäng bilder från Gotland.

 1. Vill du hellre laga mat eller ta hand om disken? Jag lagar mat. Men det beror lite på också. Diska i terapisyfte är riktigt bra.
 2. Går du hellre på en aktivitet utomhus eller inomhus? Det beror ju helt och håller på vad för aktivitet det är och hur vädret är.
 3. Handlar du hellre online eller i affär? Helt klart online. Tycker det är så mycket lättare att få en känsla av plagget på en person. Sen är ju inte jag modellsmal men tycker det är lättare ändå.
 4. Titta på soluppgång eller solnedgång? Solnedgångar är lättare att tajma men jag uppskattar båda precis lika mycket.
 5. Väljer du upplevelser under en semester eller göra ingenting? Upplevelser! Göra ingenting kan jag göra hemma.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

29 Comments on “Fem en fredag vecka 16: Antingen eller

 1. Vad skönt att du inte var el blivit sjuk. Ja ibland blir kroppen trött och behöver vila.

 2. Skönt med några dagars ledigt 🙂.

  Jag skulle vilja göra mat mer. Men tar hand om disken oftare.
  Jag gör heller en aktivitet inne.
  Jag går heller in i en affär & handlar. Iaf mat. Då kan man hitta något som inte står med på listan 🙂. Sen är vi inte bra på att planera när vi ska handla. Vi kan komma på dagen innan att vi behöver handla nästa dag 🙂.
  Solnedgång. Har inget lust att gå upp i ottan för att se soluppgången. Solnedgången kan vara så vacker 🤩😍
  Gör hellre grejer om jag är iväg någonstans än latar mig.
  Jag är uppvuxen med att göra aktiviter på fm. Sen eftermiddagen njuta vid strand. Bra upplägg tycker jag 😊. Jag vill se saker där jag är som jag inte ser annars hemma.
  Fina bilder på solen 😃😍

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 3. Så fina bilder från Gotland!
  Ja – ibland måste vi få varva ner – jag kunde göra det ett par dagar denna vecka och jag siktar också på att kunna vara mer ledig i framtiden, kanske nästa sommar. Jag är ju redan 62-63 år då 🙂

 4. Ja det där är ju sådana där frågor man får tänka till på. Samt solnedgångar får man också vara lite kvick emellanåt om man ska hinna fota. Men vistas man där det kan vara möjlighet till solnedgång då är det lättare eftersom man kan vara vaken då mer. Samt jag kan föredra online och handla på plats. I regel är kläderna inte helt som de ser ut på modellerna i vanliga shoppar. Det är mer trovärdigt om man shoppar på mindre nätshoppar då de som äger eller modeller som är som vem som som har kläderna på sig då håller jag helt med att det ser mer rimligt ut och man kan se hur det skulle passa på en sj

 5. Åh så vackra bilder du bjuder på! Jag älskar solnedgångar, och brukar fota såna då och då. Soluppgångar är förstås också underbara, men blir sällan fotade av mig.
  Vissa frågor var svåra för mig för jag vill svara båda, och då blir det en massa ”beroende på”. Som det här med inomhus- eller utomhusaktiviteter. Det är ju helt beroende på vad det är för aktivitet och väder. Samma med att handla – det beror på vad det är. Kläder vill jag gärna prova, men har skickat efter något enstaka plagg.
  Men på semestern vill jag helt klart uppleva saker.
  Hoppas att tröttheten går över snart, för det är ju inte lätt att plugga så mycket med sådan trötthet.

  Kram!

  1. Visst är det så att många av frågorna har ”det beror på”-svar. Sedan jag skrev det här inlägget känner jag mig ändå lite piggare. Men jag har gått och lagt mig relativt tidigt varje kväll.

 6. Underbara solnedgångar! Jag tycker det låter som att du redan är i stort behov av en avkopplande semester. Kanske blir det möjligt när du klarat av tentan? Förstår att den ligger där och gnager. Men tänk, snart är det sommar och sol och man blir mycket piggare. Jag gillar att diska, utom när det är en massa stora otympliga bunkar och förvaringskärl, men det beror på att köksutrymmet är så begränsat. Ha nu en skön helg

 7. maken framhåller också det meditativa med att diska. och det är jag glad för. ingen av oss är speciellt duktiga på att laga mat. under semestrar vill jag uppleva, se och lära. det är avkoppling i sig att resa bort

 8. Nu är det helg och du är ”ledig”. Så försök att ta det lite piano.
  Inte helt otippat är det den ”yngre generationen” deltagare som hellre köper online. Vi ”gamlingar” köper gärna våra saker i butik. Har inte haft tur en enda gång med klädesplagg från nätet. Antingen var det fel material eller storlek. Så jag har fått lära mig den hårda vägen;-)
  Soluppgånger och solnedgånger – jag ser ingen skillnad. Gör du;-)
  Fantastiskt fina bilder:-)

 9. Det är självklart för min del att du måste känna dig trött. Du har ju fullt upp och så studier på det. Jag är själv lite i samma mentala tillstånd. Är trött. ..Ha en skön ledig helg!
  Jag handlar både ock, både i affär och online. Här får vi det beställda ända hem till dörren, det är bekvämt som bara den…
  Dina foton är magiskt vackra.

 10. Inte så konstigt att du är trött …
  Härliga bilder … och visst är det fint med solens upp- och nedgångar!
  Önskar dig en fin helg!

 11. Vackra bilder!!! Önskar hett att du ville återvända till fysiska butiker när du ska shoppa … det är så otroligt trist när en efter en tvingas slå igen eftersom kunderna hämtar sina kläder på posten. (och returnerar dem samma väg alldeles för ofta dessutom)

  1. Till mitt försvar ska sägas att det jag handlar online går ej att köpa i butik. Tänker specifikt då på kläderna från stronger vilket framförallt är det jag shoppar. Någon annan shopping blir det inte.

Lämna ett svar