Min vardag

Fem en fredag vecka 18: Nyheter

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

Mina svar på Elisas frågor denna vecka kommer kanske inte vara så där lättsamt som det brukar vara men nog så viktigt. Det är så mycket i vårt samhälle som är helfel. Fel prioriteringar, personer på fel plats och jag vill bara gråta när jag tänker på allt elände. Det kommer inte bli lätt att växa upp i det samhälle vi skapar åt kommande generationer.

 1. Vad är den största nyhetsrubriken du sett idag? Att Linköpings kommun ska spara pengar på barn och ungdomar genom att lägga ner skolor. Tänk om politikerna någon gång kunde spara in pengar på sina löner istället eller se över om alla tjänstemän verkligen behövs. Alltid är det samhällets svagaste som ska drabbas på ett eller annat sätt.
 2. När blev du senast upprörd över nyheterna? Idag men blev det tidigare i veckan också men det kommer jag skriva om på söndag i min söndagslista.
 3. Vilken var den första nyhetshändelsen som påverkade dig? Svår fråga men det första jag kommer att tänka på var när Anna Lind(utrikesministern) blev mördad. Samtidigt blev en liten flicka uppe i Dalarna mördad. Anna Lind fick spaltmeter av uppmärksamhet medan den lilla flickan uppmärksammades med en liten notis. Jag minns att jag tyckte att det var så orättvist hur distinkt man gjort skillnad på nyhetsvärdet i de båda händelserna.
 4. Vad får för mycket uppmärksamhet i media på sistone? Det har jag inte tänkt på men något som jag däremot tänkt på är tystnaden i medierna angående alla som drabbats hårt av biverkningar från coronavaccinen. Tystnaden är monumental och ingen ställer upp eller vill ens lyfta frågan (ingen är en överdrift, det finns eldsjälar som sliter för att de drabbade ska få upprättelse.) Det är så fruktansvärt fel, särskilt för de som tog en spruta ”för laget” och nu är skadade för livet. Att vara solidarisk gick visst bara åt ett håll.
 5. Hur tar du in nyheter? Mest via sociala medier faktiskt men vi prenumererar på corren med, vår lokaltidning.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

15 Comments on “Fem en fredag vecka 18: Nyheter

 1. Mordet på Anna Lind, det var hemskt i sig, men jag kommer ihåg att jag också reagerade på just hur olika man i media behandlade dessa två mord. Jag tyckte också att det var hemskt att den lilla flickan inte fick mycket uppmärksamhet alls… Det är ju precis lika hemskt.
  Ha en fin söndag

 2. Nyhetsrapportering blir alltid en balansgång … inte så enkelt alla gånger! Det finns en tes som säger att om alla berörda parter blir arga har man förmodligen hamnat rätt …

 3. Det är ju tyvärr alltid så att ”störst nyhet vinner”. Minns såväl att Covid-pandemin tog slut den 24 februari ifjol när Ryssland anföll Ukraina. Dåliga nyheter säljer tyvärr alltid bäst. Förut var det löpsedlarna för kvällstidningarna, nu är det antal klick på nätet.
  Ärligt talat har jag inte ens hört talas om biverkningarna av Covid-vaccinet. Det enda jag läst är att många fortfarande lider av post-Covid. Där finns heller inte tillräckligt med ställen som tar emot patienter…

  1. Nej, tyvärr är det något som verkligen tystats ner av medier och av folkvalda politiker. Indirekt eller direkt låter jag vara osagt. Jag vet var jag står i just den frågan. Ett tips är att följa Sjuksköterskeuppropet på Facebook och ”Biverkningar av vaccin – offentligt forum” (om du har FB vill säga.) De livsöden man får ta del av är så ofantligt sorgliga. Inte nog med att man har allvarliga problem med sin hälsa, vården tar det inte på allvar heller.

 4. Hej, jag är väldigt okunnig i det du tar upp, om biverkningar av vaccinet. Däremot läser jag ganska ofta om långtids-covid, människor som inte tillfrisknar efter sin sjukdom och även det är tragiskt. Det är mycket som är galet i vår värld, o mest bekymrad är jag över hur framtiden blir för våra efterkommande. Är det klokt att ens skaffa barn när det ser ut som det gör. Men, det sitter i våra gener och vi måste väl tro att vi ska få bukt på klimatet och ekonomin och våldet …eller…
  Usch så trist det låter hoppet ska nog vara det sista som överger människan, men lätt är det inte. Hoppas helgen blir i positiva tecken

  1. Lider också med dom som drabbats av långtidscovic men för dom finns det iallafall stöd och hjälp att få. En vaccinskadad får inte alls samma stöd av vården och det forskas inte på det på samma sätt. Det tycker jag är synd.

 5. Det är viktiga saker du tar upp! Jag instämmer i det du skriver. Allt om skolan och sjukvården är så viktigt och det behöver uppmärksamma ännu mera.

Lämna ett svar