Min vardag

Fem en fredag vecka 23: Struktur

Lagom till jag har en ledig helg framför mig så vänder vädret och det blir istället kallt och blåsigt. Jag trotsar dock vädret och kör på barbent ändå. Det är sommar så kort tid så här ska det maxas! Idag drog jag på mig min gröna klänning. Det här är en riktigt v-ringad historia, brukar alltid ha linne under eller sätta i en säkerhetsnål. Jag kommer aldrig bli en tuttfia som bekvämt visar urringningen för var och varannan person…..

Den här veckan undrar Elisa hur strukturerade och organiserade vi är. Hemma kan jag säga att jag inte är så värst strukturerad. Det är Rickard som håller koll. På jobbet är det en helt annan femma.

 1. Vilken är den minst organiserade delen i ditt liv? Helt klart hemmet. Det är många vrår som behöver röjas och rensas. Förutom svaret på nästa fråga.
 2. Vilken är det mest organiserade delen i ditt liv? Min garderob. Den är nämligen färgkoordinerad, träningskläder för sig och så vidare.
 3. Hur bra hanterar du rutiner som ändras? På jobbet är jag flexibel och har inte svårt att tänka om när det händer oförutsedda händelser. Hemma har jag svårt för ändringar eller om jag får för många alternativ.
 4. Vad gör du med oväntad oplanerad tid? Alltså jag planerar inte min tid minutiöst utan har ganska mycket tid som inte är planerad. Nu när jag inte går i skolan längre tycker jag att jag har massor med tid. Men jag gör inte fler vettiga saker hemikring för det. Är en riktig tröttmössa så jag vill ju mest vila när jag är hemma.
 5. Hur strukturerad är du vanligtvis? Hehe, jag är nog inte särskilt strukturerad. Frågade Rickard nyss och han bekräftar min bild av mig själv…. Observera att det här gäller privatpersonen Hanna. På jobbet är jag helt annorlunda. Jag är som mest fokuserad när jag behöver ha många bollar i luften samtidigt och det händer mycket på en gång.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

17 Comments on “Fem en fredag vecka 23: Struktur

 1. Jag känner igen mig i mycket av det du skriver. Jag går också barbent även om sommarvädret inte är det bästa, och är heller ingen tuttfia. Jag har också alltid varit superorganiserad på jobbet och mindre så hemma i vardagen. Men i grunden är jag sån att jag inte gillar att ha varenda minut planerad, och då jobbet kräver det måste jag få andrum vilket blir hemma.

 2. Typiskt att vädret vänder till det sämre när helgen inleds, men även jag vägrar klä mig varmare, är det årstid för shorts så är det ju. 😉

  Ha det nu så bäst du kan. 🙂

 3. Jag själv har väldigt svårt när mina rutiner ändras men tror det har med min ADD diagnos. Jag mår bäst när mina rutiner flyter på och inte ändras. Själv är min garderob inte strukturerad men det är så jag vill ha den då jag skulle ha svårt att hitta något om det las på andra hyllor som exempel.

  1. Jag har jättesvårt för snabba förändringar hemma. Det nästan låser sig för mig. Tycker det är intressant att fundera över hur det kan vara sådan stor skillnad för på jobbet har jag inga problem med att tänka om när saker och ting ändras.

 4. jag önskar att min garderob var mer organiserat, det är ofta lite rörigt där inne. Fredrik, han har väldig ordning och reda i sin, där är det tacksamt att öppna och kika in. Bellis avslutningsklänning påminner om den fast hennes botten är blå =D

 5. Jag tror det är så för de flesta av oss, man har bättre struktur på jobbet än hemma. Vissa har dock samma mått både hemma och på arbetet, jag som jobbade med siffror var ju tvungen att uppvisa noggrannhet och struktur men hemma har jag aldrig lyckats med detsamma. jag tycker du gör rätt som tar igen dig nu efter en tuff studieperiod. Trevlig helg

  1. Tänker att man hemma vill ha en liten paus från det strukturerade och bestämda. Kanske därför det är så svårt att ha samma struktur hemma.

 6. Precis som du skiljde jag också mellan jobb och hemma, eller i mitt fall mitt arbetsliv kontra pensionärsliv.
  Förstår att du har en massa tid ”över” efter studierna, men du gör inget ”nyttigt” med extratiden. Bra där, för under den tiden ska du har roligt, inte göra måsten eller nödvändiga saker. Det är bara tråkigt och kan inte ses som ”belöning”;-)

  1. Jag har verkligen en snäll man som låter mig vila. Trots att skolan är slut och att han inte ”måste” så gör han allt för att underlätta för mig.

 7. jag tar på mig raggsockorna och sitter ute och äter frukost. kallt och blåsigt är det. flera av rosenbuskarna blommar jättefint men de blir hårt ansatta av vinden. dina pioner är ju helt underbara! jag har en gammal, röd men den för en tynande tillvaro. jag har igen riktigt bra garderob och det är ganska tröttsamt. typiskt att många svarar att de är ostrukturerade hemma och strukturerade på jobbet. jag fungerar också bäst under viss press. du får ju ändra om i din personliga presentation. du är väl specialistuska nu? blir det inte lite tomt efter de intensiva studierna? det tar väl lite tid att landa, tänker jag

  1. Men det står väl redan att jag är specialistundersköterska. Var tvungen att kolla och såg inga egentliga fel förutom att barnen är äldre nu. Och jag med såklart.

Lämna ett svar