Min vardag

Fem en fredag vecka 43: Tid

Visst ser jag ut som en doktor i min vita rock. Jag klättrade snabbt på karriärstegen…. 😛 Nej men skämt åsido. Kläderna som man använder på BRIVA är av ett särskilt material så ska man gå utanför enheten måste man skydda kläderna.

Jag har varit på min praktik idag och på dagens schema stod det att gå med koordinatorn. Konstaterade att det var inte så jättestor skillnad på när jag är samordnare på lungmedicin. Koordinatorn fick fokusera mest på att få in personal då det var många sjuka. Det blev inget intensivvårdsfokus direkt om man säger så. Jag gick igenom dokument som jag kan använda i uppgifterna. Däremot går jag bet på att hitta information kring koordinatorns roll i vårdkedjan. Jag har muttrat och fräst över att det är så svårt att hitta källor som jag kan använda. Tror att jag måste ha referenser och det är riktigt svårt att hitta information om det som lärarna är ute efter i uppgiften. Men det löser sig väl på något sätt.

Elisas fem en fredag handlar om tid. Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag. Häng med du också.

 1. Är du tidspessimist eller optimist? Jag kommer alltid i god tid. Gillar inte att vara sen och jag väntar hellre på någon än att den personen ska behöva vänta på mig.
 2. När går tiden som snabbast? När jag tränar pilates och är i min egen lilla bubbla. Eller när det är fullt ös på jobbet och jag inte hinner reflektera över vad klockan är.
 3. När går tiden som långsammast? När det är lugnt och jag inte har något alls att göra. När jag liksom bara går och väntar.
 4. Var spenderar du mest tid? På jobbet och när jag är hemma i mitt hörn i soffan. Där pluggar jag, äter och kollar på tv.
 5. Till vad under veckan har du behövt lite extra tid? Hm, inget särskilt tror jag.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

13 Comments on “Fem en fredag vecka 43: Tid

 1. En reflektion på det du skriver om att inte hitta referenser. Nu tänker jag bara spontant utifrån egen erfarenhet och utan att ha läst instruktionen, men ibland kan det ju vara så att svaret bygger på egna observationen, information från de du möter i praktiken eller din egen analys av praktikplatsen kring deras roll i vårdkedjan. Hoppas du löser uppgiften på ett sätt du är nöjd med 🙂

  1. Tyvärr så är våra handledare inte godkända som referens. Vi måste bygga våra uppgifter på vetenskaplig fakta. Men jag tackar ödmjukast för tipset. 🙂 Jag fick till slut ihop uppgiften iallafall. Är mest orolig över om det kanske gick lite väl fort i slutet….

 2. Ja, tiden kan verkligen gå fort på jobbet när det är mycket att göra. I natt är jag dock orolig för att det kommer att gå extra sakta, för när klockan blir 03,så slår den om och blir 02 igen! Att jag inte lär mej att lägga veto dessa nätter! Nåja, vi får en timmes enkel övertid i alla fall!

  Koordinatorer har kanske lite olika roller beroende på vart de jobbar? Jag satt ju som koordinator mycket på förlossningen, och tog alla telefonsamtal- och skulle då logistiskt ta beslut om vi kunde ta in en mamma till, eller hänvisa till annat sjukhus, i samråd med en senior barnmorska om hon fanns tillgänglig. Jag hade också en snabb rapport till morgonpersonalen innan de gick in och tog över arbetet .
  På BB så är det koordinatorn som har telefonen, dit nyblivna mammor kan ringa upp till 7 dagar efter partus när de har kommit hem och har frågor. Koordinatorn har också samarbete med koordinatorn på förlossningen vad gäller vilka patienter vi kan ta emot, och om det bir överbeläggningar-mycket logistik alltså!

 3. jag är alltid tidig. vill ha s.k. ställtid. om jag är bortbjuden är jag punktlig. blir väldigt störd när gästerna kommer en halvtimme innan. långsammast går småtimmarna när en inte kan sova

 4. Skönt att ha ett eget favorithörn hemma. Jag bor i en liten lya där kök och rum är samma och sen en liten altan där jag bara är när jag sover, men där man sover otroligt gott för inget ljus kommer in där. Attgå in i sin egen bubbla gör jag ofta, blir förskräckt när jag ser lilla vovven stå med benen i kors och behöver gå ut, vart tog fyra timmar vägen?? Ha en skön sista oktoberhelg med vintertid och annat elände

 5. Vilken fräck selfie! Å visst ser du ut som en läkare. Dessutom matchar ditt örhänge färgen på skåpdörrarna – hahaha. Kul förresten att du får ha smycken på dig på jobbet/praktiken. Här är det inte tillåtet i vården
  Vad gäller dina svar så är vi rätt överens:-)

Lämna ett svar