Min vardag

Fem en fredag vecka 47: Inflation

Godmorgon! Det är fredag igen och det vankas födelsedagsfirande i helgen. Imorgon fyller Ida år. Hon har önskat amerikanska pannkakor till frukost, tacos till lunch och en tårta med choklad i. Det behövs också städas lite grann. Så idag blir det fullt ös. Jag ska också plugga lite. I helgen blir det nog inte mycket av den varan.

 1. Vad har det blivit för mycket av hemma? Det första jag tänker på är alla mina pluggpapper. Jag skriver tonvis (nåja…) med egna anteckningar och skriver ut en hel del intressanta saker från exempelvis internetmedicin. Tycker den sidan är bra.
 2. Vad skulle du gott kunna göra av med? Vi har fyra förråd (på grund av att vårt radhus tidigare varit två lägenheter. Två av dom används mest till att dumpa grejer som vi kanske inte har tid att åka iväg med just då.
 3. Vad har tillkommit i ditt hem som inte passar in? Ingenting faktiskt.
 4. Vad har du lagt mest pengar på i år? Om man inte tänker på det vanliga som räkningar och mat så helt klart kläder från stronger.
 5. Vad har mest ökat i pris som du vanligtvis köper? Det är mest maken som handlar så jag har dålig koll. Tur det, skulle inte vilja köpa hem en matbit om jag såg priserna. Nej men skämt åsido.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

19 Comments on “Fem en fredag vecka 47: Inflation

 1. Här är en till som antecknade mycket när det begav sig. Hade mycket lättare för att komma ihåg det jag skrivit ner. Hoppas dottern var nöjd med sin födelsedag. Ha det gott!

 2. Jag har insett att jag handlar billigare i min lilla närbutik som ofta har halva priset på bra grejer med kort förbrukningstid än om jag åker o storhandlar. Billiga varor funkar ju oftast att frysa in. Jag har alltid tyckt att man lär sig mer när man för anteckningar, det liksom fastnar på ett annat vis. Jag var nog den i plugget som vid alla föreläsningar skrev mest, de andra satt bara och ritade i sina häften…Grattis till dottern!

 3. Så du är som Jan-Erik – han skriver också ut massvis. Tycker det är bra att du/ni gör det, för pappersindustrin ska ju få leva den också;-)
  Fyra förråd – vilken lyx! Ja, eller inte. För ju större förrådsutrymme man har, ju latare blir man ju med att slänga saker. Känner igen det…
  Önskar dig en toppen födelsedagshelg och att dottern blir nöjd.

  PS. På söndag börjar ”festen” med Qatar-Ecuador:-) DS.

 4. Ja visst har maten blivit dur, jag tycker inte det ökar i förhållande till inflationen. Vilket det borde, men men så är det och då får man köpa läget 😉 Ha dn fin helg!

 5. Älskar amerikanska pannkakor med lönnsirap 🙂 Vi försöker minska innehåll i vårt garage, sonen har hjälpt till, köper inga nya saker… Skrev med små bokstäver i mina anteckningsböcker, så det blev inte tonvis…. har ärvt lite träningskläder av mina barn 🙂

Lämna ett svar