Min vardag

Fem en fredag vecka 49: Retro

Det är fredag och jag har en jobbhelg framför mig. Börjar redan halv ett så det blir tidigt idag. Ute är det minusgrader och ett litet snötäcke. Önskar mig mer snö! Men jag gillar inte att köra bil i snö. Igår när jag åkte till Mjölby började det vräka ner och då är det inte kul att vara på motorvägen. Såg typ ingenting så det gick sakta framåt. Och så de där bilisterna som kör som om det är sommarväglag. Tänker ofta på det, sett till hur en del kör är det konstigt att det inte händer fler olyckor än vad det gör…..

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag. Fem en fredag är Elisas påhitt. 🙂

 1. Vilken var den senaste fysiska bok du köpte? Det är ”nio liv” av Emelie Schepp. Älskar hennes böcker om Jana Berzelius. Men det är inget för den känsliga, böckerna är ganska brutala.
 2. Vilken CD lyssnade du senast på? Menas det fysisk cd-skiva? Det måste vara förra julen när vi lyssnade på en av julskivorna som finns i bokhyllan. Annars lyssnar jag bara på Spotify.
 3. När tittade du senast på DVD? Det var nu i november när jag tittade på Sagan om ringen igen.
 4. Hur längesen var det du pratade via fast telefoni? Oj, det kommer jag inte ens ihåg. Det är flera år sedan som det fanns en hemtelefon i det här huset.
 5. När använde du senast kontanter? Jag har kontanter i mitt mobilfodral men jag minns inte när jag sist betalade med kort. Får man ens betala med kontanter fortfarande? Vet att en del butiker inte hanterar kontanter alls över huvudet taget.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

25 Comments on “Fem en fredag vecka 49: Retro

 1. Har också nödkontanter i mobilfodralet. Men jag har inte behövt använda dem. Tror inte att affärer egentligen får neka kontant betalning även om de hävdar sig vara kontantfria. Men det är lite flummigt, så det är svårt att hävda sin rätt. Förstår dug gällande bilkörningen i snö, jag blir alltid lite oroad av bilkörning i snö. Men det är pga vår voltning 2014, innan var jag inte rädd. 😫 Ha en fin helg, jag hoppas på mer snö i Östergötland nu till Jul men vi får väl se hur det blir!

 2. Emelie Schepp är en av mina favoriter. Å visst är hon brutal Jana Berzelius. Undrar om serien har filmatiserats…
  Har också alltid kontanter med mig. Känner mig naken annars. Å vid elavbrott är det inte alls dumt att kunna betala cash. Men som du säger de flesta butiker tar ju inte kontanter längre.

  PS. Såg du BRA-CRO och NED-ARG ikväll? Kroatien vann inte helt oförtjänt måste jag säga. Synd dock för fotbollen att BRA återigen inte lyckades ta sig vidare från kvarten. Hollands upphämtning var makalös, men jag måste beundra Argentina som skakade av sig chocken och skapade flera vassa chanser under förlängningen. Segern var rättvis. Däremot var domaren ingen höjdare. Att inte visa det gula kortet för Messi när han stoppade bollen med handen vid mittlinjen var tjänstefel. Att sedan kompensera felet genom att ge honom det gula kortet för… ja, det fick vi ju inte se. Denna domare lär inte få döma finalen om man säger så. DS

  1. Nej jag såg ingen av matcherna tyvärr då jag var på jobbet. Såg någon snutt här och där när jag var inne hos någon patient som hade tv:n på. Tror det är svårt som domare att våga stå upp mot de där stora fotbollsspelarna.

 3. Jo det finns många kontantfria affärer, tänk om tekniken fallerar, då kan dom inget sälja och vi kan inte köpa heller för vi har inga kontanter. Men här i kvarteret där det bor många äldre så har få ens en mobiltelefon. Matbutiker kan nog inte ta bort kontanthanteringen, då skulle många gamla svälta! Ha det bra på arbetshelgen, kanske hinner du med adventsfika på söndag

 4. Lustigt, jag läste en bok av just Emelie Schepp på semestern, tyckte den var jättebra, så det blir fler böcker av henne, kanske man ska läsa dem i ordning?
  Jag har också helgjobb framför mej, tre nattpass….puh!
  Ha en fin jobbhelg!

 5. Oj oj oj, vilka roliga frågor..nu slungades man tillbaka lite i tiden

  Jag har inte köpt en bok på väldigt länge men jag har fått av min mamma två delar av Läckberg frexenius ( tror jag han heter). igår läste jag ut del ett Box. En tjock tegelsten att läsa, men en bra bok.
  CD skivor var längesedan då vi inte haft en CD spelare på länge…sista skivan som fastnade i den gamla spelaren var en mix skiva jag fick när jag fyllde 50 av min systerson
  DVD har vi inte heller haft på flera år….kan det vara de två första säsongerna på sons of Anarchy kanske vi såg på???
  Fast telefoni har vi inte heller haft på länge. Det ringde bara telefonförsäljare, mamma och en kompis. Så det är bara hos mamma man svarar på en fast telefon ännu.
  Kontanter använder man ju dock ibland, men inte så ofta. Försökte se framför mig när jag sträckte fram en sedel…men nä, det kommer jag inte ihåg. men jag har faktiskt 140 kr i mobilskalet just nu
  Kram Kajsa
  https://www.bland-kastruller-och-vinglas.se

 6. jag tycker att en blir överraskad då och då av att en behöver kontanter. har förstått att Emelie Schepp är bra. får väl lägga till den på min kilometerlånga TBR – lista. den fasta telefonen åkte ut för mera än tio år sedan

Lämna ett svar