Söndagslistan

Söndagslistan vecka 49, tredje advent

Det är tredje advent idag, det är inte klokt vad fort det går. Tycker jag skriver det nästan varje dag men känslan är att tiden springer. I eftermiddag när jag kom hem från jobbet blev jag så sugen på att plocka upp granen och klä den. Så det gjorde vi men just nu är den glitterlös. Hade alldeles glömt bort att glittret till granen slängdes förra året.

Men innan granen kläddes så klippte jag ner paletterna i köket. Det var ett gäng sorgliga historier måste jag säga. Långa, rangliga och har tappat blad efter blad. Ska klippa ner paletterna i vardagsrummet med. Men det blir inte idag.

Känsla: Stressad över tentan. Har känt mig lite sliten så jag har lyssnat på kroppen och bara tagit det lugnt efter tentan. Men nu när skolböckerna fått vila i några dagar så börjar jag bli sugen på att sätta tänderna i nästa basgruppsarbete. Det tänkte jag göra på tisdag, då tar jag ”helg” efter helgens arbete. Imorgon ska jag börja min introduktion i samordningen. Det blir spännande att utveckla min roll ett snäpp till.

Väder: Snö och minusgrader hela veckan. Hoppas på att snön stannar kvar till jul. Minst!

Tanke: Att vara pappa (eller mamma med för den delen) har inget med blodsband att göra. Det är något som man bestämmer sig för att vara.

Veckans bilder

Mina positiva från veckan:

 • Check på tenta och seminarie på inlämningsuppgifter.
 • Tog en välförtjänt paus från pluggandet.
 • Fått tillbaka min plugglust efter mina dagar utan fokus på studier.

Träning: Återigen en vecka med alldeles för lite träning. Det ska jag råda bot på veckan som kommer nu. Men det blev en timme pilates iallafall.

Veckans länkar:

 • Är kossan en miljöbov eller hjälte? Och hur snäll är den processade vegomaten mot naturen? Om det diskuterar Per Shapiro i sin podd. Men jag måste varna lite, den är lite ”sömnig” i sin uppbyggnad men värd att lyssna på öndå. Förutom vid ett par tillfällen när personen som blev intervjuad sa ett par konstiga saker som jag absolut inte står bakom.
 • Ann Fernholm om modern vegomat. Borde det inte ligga i allas intresse att det finns bra och hälsosamma alternativ, egentligen oavsett vad man väljer att äta. Produkter som innehåller näring och inte bara stärkelse och fett som många halvfabrikat gör (oavsett vego eller inte). Tittar man i livsmedelsbutiker så är det inte många livsmedel som inte innehåller tillsatser och konstgjorda ämnen.

Veckans dummaste: Sen när blev tomtar, pepparkaksgubbar och stjärngossar religiösa inslag i luciatåget? Tyvärr har jag ingen länk men det borde gå att googla om man vill läsa hela artikeln. Jag må vara omodern men luciatåget vill jag ska vara som det alltid varit. Med en lucia, ett gäng tärnor, stjärngossar och ett gäng pepparkakor och tomtar. Och med som det alltid varit menar jag som det varit sedan jag var barn. Är inte det lite konstigt att man inkluderar som det så fint heter genom att samtidigt exkludera? En redig tankevurpa enligt mig.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

9 Comments on “Söndagslistan vecka 49, tredje advent

 1. Hade hoppats att det med peppakaksgubbar och tomtar var ett väldigt dåligt skämt…

  Vill inte heller bli sjuksköterska, så nöjd som undersköterska 🙂

 2. Jag kan verkligen tänka mig att det blir mycket stress med rena h pluggande. Skönt att du tog en lite paus och känner dig sugen på att plugga igen. Den noccon är så god, jag försöker att sluta med nocco 🙈 och blev sugen nu när jag såg din bild 😅

 3. Palettblad har en tendens att bara se för eländiga ut ibland tycker jag. Tur man kan klippa ner dem och sätta om den på nytt.
  Jag hoppas också att snön ligger över jul när vi är hemma hos vår flock.
  Men jösses, hur gick tänkandet på den skolan. Har de tänkt till över huvud taget. Var är det religiösa i en pepparkaksgubbe??
  Ha en ny bra vecka

  1. Nej jag fattar inte heller hur de tänkte. Tänk de barn som kanske verkligen ville vara just pepparkaksgubbe eller tomte. Hur kan det vara inkluderande när man exkluderar samtidigt? Nej, jag blir inte klok på det måste jag säga.

Lämna ett svar