Min vardag

Fem en fredag vecka 49: Yttranden

Åh, det var så vackert imorse. Himlen hade en vacker grålila nyans och jag bara njöt av all snö. Nu är det runt nollan och dimmigt och inte alls lika vackert. Men jag njuter ändå av snön. Den gör mig glad. Något annat som gör mig glad är att få vara tillbaka på min avdelning. Det var så fint att få vara tillbaka hos mina kollegor och det välbekanta. Jag har verkligen saknat lungan. Även om jag fått mycket uppskattning och trivts bra på mina praktikplatser så är borta bra men hemma bäst.

Från en sak till en annan….. Jag nojar så mycket inför resultatet på tentan. Någon klasskamrat har frågat lärarna när omtentan är inplanerad och den är planerad till sjunde mars. Känns väldigt långt fram måste jag säga men det är bra att veta om i fall det blir aktuellt för mig att göra om. Tänker också att jag behöver börja planera inför examensarbetet redan nu. Jag tänker inte börja skriva, det går inte såklart men att leta material och komma på min frågeställning. Hade hoppats på att få något förslag av läraren när jag berättade mitt område men fick bara att godkännande direkt. Saker och ting blir aldrig som jag tänkt mig….

Veckans fredagstema hos Elisa är olika ord. Jag har mina ord som jag ofta använder.

 1. Vilka ord använder du för ofta? ”absolut”, ”jag fixar det”, ”det kan jag göra”. Ett annat ord som Susjos påminde mig om att jag faktiskt använder väldigt ofta är ”isch”. Men jag använder det ofta i kombination med typ. ”Ja, men typisch så där blir bra”. Fy vad fult det låter i skrift haha men jag tycker det är ett bra ord. När något är på ett ungefär så är det perfekt att använda.
 2. Vilka ord använder du inte tillräckligt? Hm, det måste vara att säga i från när jag tycker någon är bufflig. Ofta kommer jag i efterhand och ifrågasätter ett bemötande.
 3. Vilket ord har du nyligen lärt dig? Fluffade kompresser. Det är ett utryck från BRIVA. Jag associerar alltid fluffade kompresser till fluffade kuddar men det är ju inte riktigt samma typ av fluffighet.
 4. Vilka ord älskar du att höra? När barnen säger att dom älskar mig. Det händer inte alltför ofta men ibland. Däremot så säger jag det såklart till barnen. Tycker det är viktigt.
 5. Vad är ditt favorituttryck? Jag har inget särskilt favorituttryck som jag kan komma på just nu. Jo förresten, tänk snälla tankar. Det säger jag både till mig själv och till andra.

Nu ska jag ställa mig på crosstrainern och träna ett riktigt långpass. Samtidigt ska jag och Rickard titta på den nya Beck-filmen.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

13 Comments on “Fem en fredag vecka 49: Yttranden

 1. Vad roligt att det kändes positivt att komma tillbaka till din vanliga arbetsplats, att du känner att du landar där. Säger som BP omtenta, ja blir det så så blir det. Inget att ta ut i förskott! -isch använder jag faktiskt en del, speciellt när jag talar med vuxna dottern. Men det skriver man aldrig, det är bara ett uttryck i talet, men jag tycker det är väldigt tydligt. Ha en fin andra advent

 2. Det var kluriga frågor denna gång. -isch är faktiskt ett himla bra påhitt, tycker jag.
  Tentan gick säkert bra, det har väl gått bra förut? Håller tummarna!
  Vi har alldeles lagomt med snö – jag måste ut och skotta lite, har inte gjort det i veckan, så det ser lite ”slarvigt” ut här på gården.

 3. Det är synd att så få vågar säga ifrån när det gäller. Bufflighet förtjänar alltid att bli emotsagt och alla borde alltid säga ifrån när något inte riktigt stämmer.

 4. Sluta noja över inför resultatet på tentan! Det ordnar sig alltid. Och så framgångsrik som du hittills varit och med tanke på allt beröm du fått, ligger du troligen långt före alla andra. Du borde ha betydligt bättre självkänsla än vad du ger sken av. Du är ju svinduktig!!!
  ”Absolut” är ett typiskt ord som nästan alla kvinnor i din ålder använder. Konstigt nog är det nästan uteslutande kvinnor som använder ordet.
  Man är nog alltid efterklok. Och i efterhand kommer man upp med det rappaste svaren ett efter ett. Tänk om man hade kommit på det direkt…
  Fluffade kompresser – varför tänker jag då osökt på Swiffers dammvippa;-)

  1. Alltså du har ju helt rätt. Måste sluta bekymra mig så dant. Det blir som det blir. Har inte tänkt på det men nu när du skriver det så stämmer det ju. Hör inte många killar säga absolut. Inte ens min man. Haha, kul assocciation! 😀

Lämna ett svar