Pilates

Fem snabba om pilates

  1. Styrka och flexibilitet: Pilates är en träningsmetod som fokuserar på att utveckla kroppens styrka, flexibilitet och balans genom kontrollerade och precisa rörelser.
  2. Skapades av Joseph Pilates: Pilates-metoden skapades av tyskfödde Joseph Pilates på 1900-talet. Ursprungligen kallades metoden för ”Contrology” och var avsett att hjälpa till att rehabilitera krigsskadade soldater.
  3. Coreträning: En av hörnstenarna i pilates är att stärka kroppens kärna, det vill säga magen, ryggen och bäckenområdet. Detta hjälper till att förbättra hållningen och minskar risken för skador.
  4. Andning och medvetenhet: Pilates betonar vikten av djup andning och medvetenhet om kroppens position under övningarna. Detta hjälper till att öka närvaron och koncentration. Det går inte att träna pilates och samtidigt fundera på annat. Då tappar man snabbt teknik.
  5. Variation av övningar: Pilates utövas på en matta eller med apparater som reformer, cadillac eller wunda chair. Övningarna varierar från enkla till mer avancerade rörelser som utmanar både styrka och balans. Övningarna går även ihop med varandra. För att kunna göra mer avancerade rörelser behövs grunderna.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

2 Comments on “Fem snabba om pilates

  1. Även om jag inte har testat så låter det som en optimal träning. Just att stärka mage, rygg och bäckenområde är väldigt viktigt.

    1. Det är riktigt bra träning. När man får till kontinuiteten. Min mamma fick ett träningsprogram för några år sedan och hon gör det fortfarande varje morgon. Hon känner direkt skillnad när hon inte tränar pilates.

Lämna ett svar