Min vardag

Fem en fredag vecka 40: Planer

Vinden viner runt knutarna men vinden har ändå lugnat ner sig jämfört med igår kväll. Då trodde jag att huset skulle blåsa bort. Igår gick vi och la oss tidigt och jag somnade direkt. Tänkte jag skulle ta sovmorgon idag men kroppen tyckte det var dags att vakna vid sex. Det var inte riktigt det jag tänkt mig. Väntade till halv sju innan jag klev upp. Sitter nu i köket med en mugg te, barnen sover och jag tror att Rickard också sover. Ska svara på veckans fem en fredag och sedan ta tag i studierna.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka till Elisa så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. När planerade du senast något av typ fest eller event? I somras planerade jag en överraskningsfest för Rickard. Han har tagit examen som äldrespecialist och det skulle såklart firas.
 2. Är du den som gärna organiserar aktiviteter? Nej det är jag inte. Är alltid så rädd att ingen ska vilja komma. Finns goda anledningar till rädslan.
 3. När har du nyligen upplevt plötsligt ändrade planer? Inget som jag kan komma på just nu.
 4. När planerade du något som sen fick dig att känna ”aldrig igen”? Jag bjöd in till fest både när jag fyllde 25 och när jag fyllde trettio men ingen kunde komma. Efter dessa två misslyckade ”firanden” så sa jag aldrig mer. Trots det så bjöd jag in till kalas när jag fyllde 35 och då var vi ett gäng på tio personer som firade. Om jag vill dra till med något nu när jag fyller fyrtio? Ja, egentligen men rädslan sitter i.
 5. Vad har du för planer i oktober? Plugga, jobba och ha min praktik på BRIVA. Andra planer är att vi ska åka och hälsa på Samuel en sväng.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

17 Comments on “Fem en fredag vecka 40: Planer

 1. Vilken mysko omgivning du har. Jag bjuder inte längre in till fester eftersom jag varit utbränd och fester med många samtal pågående hit och dit och en massa fix och disk är inte vad jag kallar ”firande” utan snarare ett mycket hårt arbete, eller straffkommendering, som jag inte klarar längre.

  Jag tänker att du kan tala med dina närmaste om vad du tycker är allra roligast för din 40.årsdag: filmkväll med familjen, ridresa, pilates-träning, fotboll, ligga hela dagen i sängen och läsa etc. men stressen att ordna ett kalas dit ingen kommer tycker jag du kan unna dig att slippa när det är din egen dag.

  1. Ja, så kan man säga. Det som gjorde mig så ledsen då var det faktum att jag hade flera personer som var viktiga för mig, men jag var inte lika viktig för dom. Får ont i hjärtat när jag tänker på det.

 2. Det där är så jobbigt när man själv bjuder in och är peppad, men ingen kan/vill komma… Har också varit med om det, och kände mig riktigt besviken och ledsen över att behöva ställa in min 25-årsfest. Hoppas att du idag har bra personer runt omkring dig som verkligen vill göra ditt 40-årsfirande till bästa festen!

 3. Tänk, nu har jag fått lära mig nåt nytt igen – äldrespecialist. Aldrig hört talas om varken ordet eller yrket. Visste inte ens att det fanns sjuksköterskor som är specialiserade på äldre. En alldeles strålande idé.
  Är ingen ”festprisse”, mest för att jag inte tycker det är så roligt med fester längre. Det gjorde man när man var ung;-) Och just ”nollade” födelsedagar firade vi alltid ”långt bort”.

  1. Rickard har läst en vidareutbildning som undersköterska. Men jag tror att även sjuksköterskor kan läsa vidare. Men jag tror inte att det är så vanligt. Tror det är vanligare då med palliativ vård.

 4. det låter som om du fyller år i juli. det gör jag. och då kan ingen komma. förargligt att vakna tidigare när en bestämt sig för att ta sovmorgon. men du hann kanske plugga lite. låter som en bra oktober

 5. Ja, fy. Planera en fest och ingen kommer. Och åter igen. Men sen fick du till gäster nästa gång. Jag skulle nog satsa på ny inbjudan. Säkert bara tillfälligheter. Människor har för mycket att göra med precis allting. Vem skulle inte vilja gå på fest?? Så kul!
  Trevlig lördag!

 6. Jag förstår att du tappade lusten för att ordna något firande igen, men bättre lycka nästa gång heter det ju.
  Så kul att få planera en resa.
  Ha en fin helg!
  /Ingrid

Lämna ett svar