Söndagslistan

Söndagslistan vecka 40

Jag hade en fokuserad pluggdag igår. Satt i soffan och läste om neurokirurgi och så ställde jag mig på löpbandet. Tänkte först springa men fick ont. Testade då crosstrainern men det gjorde också ont så jag promenerade på löpbandet i uppförsbacke samtidigt som jag läste om donation och transplantation. Sen somnade jag faktiskt en stund i soffan.

Igår fick jag reda på att en av mina barndomskompisar har hittats död. Nu har jag inte pratat med henne på flera år, men hon var med när Samuel föddes och vi var väldigt nära som barn/tonåringar. Må hon få vila i frid och hennes nära och kära få bli burna i genom denna sorg och smärta! <3

Känsla: Jag har varit glad och haft en bra vecka på jobbet och studierna har gått framåt. Ledsen blev jag såklart igår att få höra om min barndomsvän.

Väder: Hösten kom från ena dagen till den andra. Det har regnat rejält men det har också varit soligt och fint.

Träning:

Det är så svårt att motivera mig till träning när det mesta gör ont. Egentligen så är det ju nu som jag behöver träningen som mest. Jag är iallafall glad över att jag sprang fem kilometer ganska snabbt utan att det gjorde fruktansvärt ont.

Mina positiva från veckan:

 • haft två lediga dagar efter helg. Det är något som i stort sett aldrig händer.
 • i början av veckan skrev jag att jag skulle lämna in två av inlämningsuppgifterna. Det kan jag nu sätta check på. Så skönt ju!
 • jag kunde springa fem kilometer utan att det gjorde alltför ont.

Omvärldsspaning: Jag är inte imponerad över utnämningen till nobelpriset i medicin. Desto mer glad blev jag över vem som får årets fredspris. Det tilldelas Narges Mohammadi, fredsaktivist från Iran, en kvinna som kämpar för iranska kvinnors rättigheter. Hon har gripits 13 gånger, dömts fem gånger och sitter nu i fängelse sedan 2015. Där ska hon avtjäna ett 31-årigt fängelsestraff och 154 piskrapp.

Hon slåss för kvinnor mot systematisk diskriminering och förtryck. Hon stödjer kvinnors kamp för att leva fullvärdiga liv. Denna kamp i Iran har mötts av förföljelse, fängslande, tortyr och till och med död. Hon slåss för yttrandefrihet och självständighet, mot regler som kräver att kvinnor inte ska synas och täcka sina kroppar. Frihetskraven som uttrycks av demonstranterna gäller inte bara kvinnor, utan hela befolkningen.

Citat HÄR

Bilder från veckan:

Veckans länkar:

Vad jag tycker om att nobelpriset tilldelas två personer som utvecklat covidvaccinen kunde du läsa om häromdagen HÄR. Studien bakom nedanstående text finns HÄR.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

10 Comments on “Söndagslistan vecka 40

 1. Sorgligt med din barndomsvän. Jag blir också ledsen när jag får veta att någon bekant har dött, även om det var flera år sedan jag träffade den.

 2. Valet av fredspristagare tycker jag är alldeles utmärkt. När det gäller valet av medicinpristagare har jag för dåliga kunskaper för att uttala mig om det tyvärr…

 3. Ja, man kan undra hur de tänkte där när de utnämnde dessa personer för nobelpriset i medicin.
  Men håller med dig att det var rätt person som fick fredspriset.
  Carin

  1. Nej jag vet inte alls hur de tänkte. Så mycket elände som de där vaccinerna skapat och så ska de bli ”prisade” för upptäckten. Nej tack till det säger jag.

 4. Alltid sorgligt när någon man känner eller har umgåtts med gått bort.
  Årets fredspris gick ju till rätt människa tycker jag, hon har verkligen kämpat och kämpar ännu.
  Undrar om det landet kommer att få lite ordning någon gång?

  Ha nu en fin söndag.

  1. Ja du, det kan man verkligen fundera över. Det krävs en förändring i grunden på alla sätt och vis. Känns som att deras sätt att tänka sitter så djupt att det kommer ta år att förändra.

Lämna ett svar