Min vardag

Gårdagens

Idag har jag verkligen sovit som när jag var tonåring. Blev lite försiktigt väckt av Rickard vid tio då han undrade om jag skulle sova längre. Hade säkert sovit ännu längre. Men till tio räcker gott och väl.

EM-pladder

 • Frankrike-Belgien var en tam historia där Frankrike till slut tog sig vidare. Glenn gjorde en helt okej domarinsats.
 • För första gången fick Ronaldo mina sympatier när han grät efter straffmissen.
 • Vilken målvakt Portugal har, han räddar först ett friläge och sedan tre raka slovenska straffar.

Gårdagens outfit: Svarta shorts och rosa linne från Stronger.

Något konstigt: Inte en humla huserade i min lavendel igår. Jag hittade ett bi. Märkte också att den inte doftade något. Till nästa år får jag nog klippa ner den.

Göromål:

 • Rickard har klippt häckarna så vi hjälptes åt att gå iväg med alla grenar. Det såg inte ut som att det var så mycket men när det krattades ihop var det en hel del faktiskt. Vi har en hög häck på baksidan som fungerar bra som insynsskydd då cykelvägen går några meter ifrån och ungdomar går precis vid häcken.
 • Vi gick till badet, Alexander simmade och jag hängde i plurret med Ida. Jag har lite träningsvärk i armarna efter allt badande.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

12 Comments on “Gårdagens

 1. Kommer ihåg när vi bodde i huset i Sverige. Att det var tvång för dem som hade häckar i korsningarna att klippa dem till en viss höjd så att sikten blev okej.
  Carin

 2. Vilka helt underbara bilder – de andas sommar och värme. Och att du sover länge på morgonen är helt klart ett tecken på att du BEHÖVER sömnen efter din ansträngande vår. Så, fortsätt med det och lek tonåring igen.

  Skrev också ett fotbollsorienterat inlägg idag och nämnde precis det du skrev om Ronaldo och Diego Costa. Kul att vi har samma syn på så mycket på en fotbollsplan:-)

 3. Häckar är lite luriga. Både vad det gäller lövinnehåll och att vara i vägen för trafikanter. Har haft en riktugt ”I vägen” häck i korsningen i närmsta samhället. Farlig! Nu var den nedklippt! Faran över. Glädjande!
  Simma är härligt! Även i insjöar. Kram

  1. Precis så är det här där jag bor. En av grannarna har en hög häck som helt skymmer sikten till cykelvägen. Fattar inte att hyresvärden godkänner höjden på häcken. En vacker dag kommer det hända en olycka.

 4. Nu vet jag inte ifall det är tillfälligt att du inte ser några humlor men minskningen av nyttiga insekter(minskningen är bekräftad) är oroväckande. Bidragande orsak är ett intensivt jordbruk med giftbesprutning av grödor. Det är ett hot mot allt levande inkl människan. Jag kan nämna att ekologisk odling fungerar så att jordbrukaren besprutar åkrarna överdrivet mycket året före odlingsåret och odlingsåret får därför kallas för ekologisk. Jag skulle tippa på att livsmedel innehåller lika höga rester av bekämpningsmedel i ekologiskt som i icke ekologiska livsmedel. Återigen,staten måste ta ett större ansvar här och inte överlåta certifiering till privata,skrupelfria företag.

  1. Ja, jag tycker att det är konstigt att vi inte har några humlor i år. Det brukar vara mängder i min lavendel. Jag hoppas att det är tillfälligt. Till nästa sommar ska jag jobba med trädgården så bin och humlor får bra förutsättningar. Jag tror inte heller att alla livsmedel är så hälsosamma. Det innehåller nog både det ena och det andra.

 5. Jag har inte badat i år än, men blir framöver. Skönt med sovmorgon och ja 10 räcker ju, man blir nästan seg annars.
  Skönt och hänga i plurret.

Lämna ett svar