Hanna funderar

I framtiden….

Dagens jetpackfråga är denna:

Vad är du mest orolig för inför framtiden?

Här borde jag kanske svara klimatet men det är inte det jag är mest orolig för inför framtiden. Det som jag går och grubblar på är ett annat faktum: vad är det för samhälle vi skapar för våra kommande generationer. Problemen blir bara större och värre för varje år. Det är barnen som växer upp idag som är dom som ska försöka ta hand om det kaos vi skapat.

I framtiden kommer det finnas:

 • offentligt finansierar sjukvård eller kommer alla vara tvungna att använda sig av privata försäkringar?
 • hjälp för barn med diagnoser? Behoven är enorma redan idag och det finns inte platser för alla. Här i stan finns det en klass för barn med autism. I den klassen finns det nio platser och det är alldeles för lite.
 • kommer det finnas poliser nog för att hantera gängkriminaliteten som breder ut sig mer och mer?

Hur kommer det politiska klimatet se ut? Kommer det prioriteras annorlunda än idag? Kommer politikerna kunna samsas på ett annat sätt och kommer debatterna hålla en annan nivå? Det är något som jag saknar, jag vill inte veta vad som görs på fel sätt. Jag vill veta vad man vill förbättra.

Ja, sådant går jag och tänker på.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

16 Comments on “I framtiden….

 1. Jag håller med om klimatet. Visst ska man alltid ha vår natur i tankarna, men jag tror inte klimatet kommer att få Jorden att gå under som vissa hävdar. Jag tror vi ser en naturlig process i Jordens historia, som visserligen påskyndas av människan.
  Mina fårhagor gällande våra barns framtid är nog snarare en eskalerande brottslighet och att vissa ledare får hybris och släpper loss allt de har i form av vapen och teknik för att inte deras ego ska komma på skam. En sådan utveckling kan däremot leda till mänsklighetens undergång.
  Sedan har vi detta med AI, som ingen ännu vet om den tekniken blir fågel eller fisk.

  1. Tråkigt svar men jag håller verkligen med dig! AI är bekymmersamt samtidigt som man kanske kan använda det till en massa bra också. Vi får se.

 2. Jag hoppas verkligen att man fortsätter offentligt att finansiera sjukvården och inte bli som i USA. Då där måste du ha en försäkring om du ska få förebyggande vård efter du tex har fått en hjärtattack. Att vi behöver få mer hjälp för barn med diagnoser och även att man fångar upp dem så de får en diagnos när de är barn och inte behöver vänta tills de är vuxna som jag var.

 3. Även för mig är klimatet sekundärt just nu. Det märks att mycket har ändrats bara de senaste 20 åren. Klimatet har varit högst på agendan men utan att ge någon förändring, snarare försämring. Under tiden har det kommit andra problem som inte har prioriterats. Sjukvården skrämmer mig mycket genom hur man drar in på resurser trots miljarder i kassan. Kriminaliteten är också något som spårar. Och världspolitiken ska vi inte börja tala om nu när vi sett att vad som helst kan hända mellan nationer, dvs krig. Just världspolitiken är jag mest orolig för.

  1. Ja, det här med sjukvården skrämmer mig med. Jag förstår inte hur de tänker. Något måste göras nu innan det krackelerar fullständigt. Världspolitiken skrämmer också. Känns inte som att världen direkt kommer enas. Nej min känsla är att det bara kommer bli värre och inte bättre.

 4. För oss i vår ålder känner vi kanske en oro för hur det ska bli den dag vi inte klarar oss själva och behöver hjälp från hemsjukvård, boende mm, men den stora oron är vilket samhälle som främst våra barnbarn kommer att leva i framöver, både klimatmässigt och i vårt samhälle.

  1. Jag tror inte att folk i allmänhet vill ha privata försäkringar. Det är ju inte så det låter bland mina bekanta och inte i debatten heller.

 5. Det får vara slut på experimenten med privatiseringar av viktiga samhällsfunktioner. Företag har ingen som helst skyldighet till att ta något som helst samhällsansvar och det blir allt tydligare. Jag betraktar mig i grund och botten som en borgerlig väljare men tyvärr är det endast vänsterpartiet som tydligt tar ställning för ett sammanhållet samhälle. Allt till höger om V känns som ett enda stort bedrägeri. Samhällssituationen driver människor till antingen längre vänsterut eller längre högerut. Nuvarande styre skapar ett politiskt splittrat samhälle. Jag röstar vänsterpartiet nästa val,precis som jag gjorde valet 2022. Det trodde jag aldrig skulle ske. Fler resonerar sannolikt som jag och till nästa val spår jag att V kommer att få tvåsiffrigt och nu snackar vi inte fotbollsmål:)

  1. Jag gillar Nooshi som debattör men vänsterpartiet kan inte få min röst. Inget parti på den röda sidan kan få min röst. Tittar man på mina värderingar och vad som är viktigt för mig vad gäller vården borde jag egentligen rösta på socialdemokraterna men jag kan inte. Det är som att välja mellan pest eller kolera.

 6. Håller (som vanligt) med dig. Jag vet att man inte får säga det högt, men allt vad klimat heter har man ”tuggat på” i flera år nu. Säger bara Greta… Nästan så att man tänker ”det finns viktigare saker att ta itu med”. Ungefär så som du skriver.

  PS. Såg du matchen Frankrike-Belgien med den svenska domaren Glenn Nyberg. Jag tycker att han var bra, men väldigt ”stel”. Ingen direkt kontakt med spelarna, en butter min och yviga armrörelser som inte bjöd in till ”närkontakt”. DS.

  1. Han är nog bara noga med att endast lagkaptenen får prata med domaren. (Vilket är en specialregel just för EM, normalt sett har inte lagkaptenen några särskilda fördelar). Men ett par leenden hade ju inte skadat att få se.

   Ja, vad ska man säga om Greta. Henne har jag inget förtroende för. Jag har aldrig sett hennes ”storhet”.

 7. Det är ruggigt när man tänker på hur det kanske kommer bli. De tankarna kommer även upp i mitt huvud. Och då tänker jag på våra barnbarn.
  Carin

Lämna ett svar