Söndagslistan

Söndagslistan vecka 26

Först lite EM-pladder innan vi går vidare på en sammanfattning av veckan. Första åttondelsfinalen igår kväll missade jag eftersom jag själv var ute och dömde fotboll. Fick höra att Schweiz slog ut Italien och det tyckte jag var kul. Men däremot så såg jag matchen mellan Danmark och Tyskland. Jag led så med danskarna när de fick sitt mål bortdömt för offside. Han var på fel sida med en tåspets. VAR är bra i många sammanhang men om man (läs jag) vill se fler mål i fotboll så är det helt fel väg att gå. Efter det bortdömda målet fick tyskarna en straff och sedan var det kört. Hoppas på att Georgien skräller och att Tyskland åker ur. Något annat roligt är att vår svenske domare Glenn Nyberg har gjort så pass bra i från sig att han ska få döma åttondelsfinalen mellan Frankrike och Belgien. Den ska jag lätt se! Men vem jag ska hålla på i den matchen vet jag inte. Jag får heja på domaren. 😛

Känsla: Jag börjar komma in i semestermood nu. Idag sov jag som en stock när klockan ringde. Tanken var att vi skulle upp tidigt för att gå till badet men det ska regna så vi får nog skjuta upp det.
Väder: Förra veckan gnällde jag över att det var lite för kalla vindar. Den här veckan har jag tyckt att det varit för varmt istället. Aldrig är jag nöjd….

Konstaterande: Jag hade fel med att Kristersson inte pratat om att det inte finns någon vårdkris i Sverige. Jag förstår inte riktigt hur han tänker. Nej det kanske inte är någon kris vad gäller sjukvården som ges när man väl får komma, då är vården av hög klass. Men att ha ständiga överbeläggningar, ständiga sparkrav och ständig personalbrist är en vårdkris. Däremot så är det inget nytt problem och det är kanske därför Kristersson inte ser det som någon kris. Vad vet jag…..

Veckans träning:

 • Måndag: Klättrade runt bland Byrums raukar på Öland så det blev ingen riktig träning den här dagen.
 • Tisdag: Joggade fyra kilometer på löpbandet.
 • Onsdag: Kort promenad med Rickard.
 • Torsdag: Kort promenad med Rickard.
 • Fredag: Vila.
 • Lördag: Dömt tre matcher i en fotbollcup.
 • Söndag: Det blir nog vilodag idag. Kanske tar en promenad senare.

Mina positiva från veckan:

 • Det var så roligt att få döma fotbollcup igen.
 • Jag och brorsan var på Kopparvallen och tittade på fotboll. Det var väldigt trevligt.

Bilder från veckan:

Filmer vi sett:

 • In the land of saints and sinners
 • Blacklight
 • Asterix och Obelix – i drakens rike
 • Ett sista race

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

16 Comments on “Söndagslistan vecka 26

 1. Kollade matchen Italien -Slovenien och jag får nog ompröva min inställning att fotboll är tråkigt att titta på. En spännande match och när Italien lade segermålet i åttonde förlängningsminuten åkte min mobil i väggen. Domarna var här helt klart på Italiens sida. Hoppas att Italien får tugga grus längre fram i EM.

 2. Fotboll är inte min grej, men hänger med lite vilka lag som spelar och vinner, jag höll på Danmark.
  Grattis till Glenn Nyberg!

 3. Här sitter vi i moln och duggregn och tittar på England -Slovakien och hejar på Slovakien. Igår jublade vi åt Schweiz och tyckte synd om Danmark. Den matchen kunde vi bara följa på radion.
  Du verkar haft en fin första semestervecka med blandade aktiviteter, att fara omkring bland raukar måste väl nästan räknas som träning??
  Ha det fortsatt fint på din ledighet och visst måste politikerna ge mer pengar till vård och omsorg. Det duger inte att bara stänga sjukhus och dra ner på vårdplatser när befolkningen bara blir äldre och går fler sjukdomar.

 4. Helt underbara och somriga bilder:-) Så himla kul med fotbollsturneringen som du brinner för:-)
  Japp, Schweiz slog ett totalt oinspirerat, uddlöst, fantasilöst spelande Italien. Tror laget och ledningen tog ut sig totalt under nationalsången som de sjöng med med full kraft. Schweiz kan gå långt. Laget har en matchplan och den håller de sig till. Sedan har de ju faktiskt många ”kända” spelare i laget, vilket de alltid haft. Men först nu har den nya tränaren lyckats med att ”samspela” dom på rätt sätt.
  Återstår att se om Gareth Southgate lyckas med den bedriften med England mot Slovakien om en kvart…

  1. Tycker det var synd att Slovakien inte slog ut England. Det var ju så nära. Målet England gjorde var ju ett fint fotbollsmål men tyckte väldigt synd om Slovakien.

 5. Surt för danskarna, det verkar gå lite hur som helst under detta EM, är ganska okunnig på området men lite har jag ju snappat upp genom att arbeta på en skola, kidzen är fotbollsintresserade, ett helt ok sätt att lära sig lite fotboll.
  Visst är det kris inom vården, personalen går på knäna, inte acceptabelt alls ju.

  Men ha nu en fin söndag.

 6. Hej Hanna! Det finns en Kopparvallen i Åtvidaberg, är det där du har varit! Bra, lagom träning tycker jag att du har haft. Att döma matcher kräver kondis. Sen att du tycker att det är roligt är ett plus. Jag är inte intresserad av fotbolls EM. Men maken är det. Nu när jag är hemma hör jag ljudet från TV’n… ett rogivande bakgrundsljud.

  Fin söndag till dig! Må gott och KRAM Anna

  1. Ja precis. Det är där jag har varit. Bor bara en halvtimme från Kopparvallen. Det kräver helt klart kondition. Ja, jag älskar fortfarande att döma fotboll. Vi vuxna här i familjen är väldigt intresserade av fotboll men barnen bryr sig inte ett dugg.

 7. Visst var det lite synd om Danmark igår, ett bortdömt mål pga en tåspets, ack ja…kan inte så många fotbollsregler, men visst var det väl lite tokigt!
  Ska bli spännande att se flera matcher här framöver, min man ser så gott som alla matcher! Han tror på en final mellan Spanien-Tyskland…vi får väl se!
  Visst har vi en vårdkris, hur länge ska vi orka ,vi som är på golvet?
  Härligt med semester, trots att det regnar idag, men naturen behöver det.
  Ha det fortsatt fint!

  1. Spanien och Tyskland möter varandra i kvartsfinal så något av dessa två lag kommer inte ta sig till final. Det är svårtippat ju. Ja, det funderar jag också på. Hur länge kommer vårdpersonal orka, det märks redan på vissa håll med personalflykt.

 8. Idag blir en lugn dag. Har gjort ett pass Postural Yoga bara. Dagensbpromenad, det är tveksamt om den blir av. Regn och rusk hela dagen.
  Absolut toppen att Schweiz slog ut Italien. Led också med Danmark. Tyckte att domaren var subjektiv. Hemmalaget fick fördelar. Men detbär ju du som kan sånt… jag bara tycker utifrån lekmannarollen.
  Bra att skriva ner bra saker från veckan/dagen..
  Ha en fin söndagseftermiddag! Kram

  1. Ibland är det svårt att inte falla för trycket. Det är ju bara människor som dömer och de är inte perfekta. Det var inget jag tänkte på att tyskarna fick fördelar men kanske var så.

Lämna ett svar