Personligt

Man ska inte jämföra sig….

Sociala medier kan ge väldigt mycket, nya vänner, inspiration och annat smått och gott. Men ibland är det också ett elände. Något som jag tycker är lätt att göra är att glömma bort att det som syns på sociala medier inte är hela sanningen. Man väljer alltid själv vad man vill dela med sig av. Det finns vissa delar i mitt liv som jag aktivt inte skriver om så min blogg kanske också ger sken av att leva det perfekta livet. Vad vet jag. Finns det ens något som är perfekt? Alla är vi olika, uppskattar olika och har våra bekymmer. Ingen är förskonad från ledsamheter och problem.

En sak som sociala medier borde ha lärt mig vid det här laget är att man inte ska jämföra sig med andra. Ändå så trillar jag ner i det träsket titt som tätt. Senast var det när Underbara Clara skrev sitt inlägg om skärmtid. Sett till hur hon lever och var hon lever är det totalt orimligt att jämföra mig med henne. Om du inte läser hennes blogg, tänk dig lite ”Alla vi barn i Bullerbyn”-stuket. Med en dutt av Lotta på Bråkmakargatan och femtiotalet. Jag behöver ta en paus från hennes blogg. Vi får se hur länge den pausen varar.

Nej nu ska jag ta tag i mina fönster. Det är ena sorgliga, prickiga saker. På baksidan syns det inte för andra för där har vi en hög häck. Men jag ser det och nu har jag tröttnat.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

24 Comments on “Man ska inte jämföra sig….

 1. Men är inte allt som skrivs på sociala media sant? Nej jag bara skämtar med dig 🙂 Du skriver så klokt och bra! Man måste ha en egen insikt…

 2. Exakt man ska inte jämföra sig med andra. Plus du har en poäng när du säger att social media berättar inte alltid hela sanningen. Du skriver sådana kloka inlägg. Fortsätt med det.❤️

  1. Jag håller med om att det är en utopi och hon är verkligen privilegierad som kan leva så. Det är få förunnat. Idag kikade jag in hos henne och läste rubriken, såg första bilden och konstaterade att nej, jag behöver verkligen en paus.

 3. Vet inte vem hon är men blev nyfiken nu 😂ja visst jämför man sig med andra ibland det är så lätt hänt det händer mig hela tiden på instagram framförallt.Dessa fönster och även där det är nog bara en själv som ser dessa prickar på rutan för inte säger ngn nått när dem är rengjorda 😂kram

 4. Det är en annan bloggare som för en tid sedan länkade till den bloggen. Nu ogillade jag spontant namnet, men kikade ändå in. Och du Hanna, den bloggaren skulle jag inte vilja jämföra mig själv med. Läste inlägget om skärmtid – herreguuuuuu så inrutad, så gräsligt PK. Greta skulle älska denna bloggare, självförhärligande eller vad man kan kalla henne för. Tänk så tråkigt det måste vara att vara perfekt…
  Nej du, tack gode gud för att jag inte är som hon.
  Det där med fönsterputs borde du inte ha nämnt – hahaha:-)

  1. Haha, vad roligt att du drar in Greta. Clara är miljöpartist och enormt vänster och majoriteten av hennes läsare som kommenterar har klimatkrisen som främsta valfråga….. Du har helt rätt i att jag inte borde jämföra mig med henne. Jag avföljde henne på facebook för en stund sedan från min privata profil.

   Angående fönsterna så har de inte putsats på två år. Så jag är inte så ”perfekt” med fönsterna som det låter som.

 5. Nej man ska verkligen inte jämföra sig med andra. Men ibland så faller man dit ändå.
  Tror nog inte någon lever ett charmfullt liv som är helt perfekt.
  Carin

 6. Känner också ibland lite av det där orimliga i sånt som t ex Clara skriver. Hon får hela familjen att städa varje lördag. Hjälp tänker jag, får inte ens en unge (stor som ett hus) att städa ett ynkligt rum. Fast vi lever i helt olika verkligheter. Har aldrig kunnat skicka ut mina ungar i en prunkande trädgård och klättra i träd istället för skärmen. Ibland måste man kanske pausa från sånt för sin egen mentala hälsas skull.

  1. Hehe, jag skulle aldrig få hela familjen att städa på det sättet. Men det beror kanske lite på vad barnen är vana vid från början. Vad vet jag….. Det är välbehövligt med en paus när det blir för mycket.

 7. Självklart ska man inte jämföra sig med de perfekta kontona på sociala medier, men vi vet alla hur lätt/svårt det är ibland. Med åren har åtminstone jag lärt mig att det inte finns några som är helt perfekta, tack och lov, och samtidigt har vi ingen aning vad som sker innanför väggarna…

 8. Det är väldigt lätt att jämföra med andra. Hur bra alla andra har, men det är som du säger. Man ser inte de dåliga sidorna. Och ju större de sociala medierna har blivit desto mer jämför man sig själv med andra.

 9. Kan bara hålla med. Just nu triggas jag av alla soliga bilder alla delar medans det bara regnar hos mig 🙂 Livet är inte alltid så rosenrött som man önskar. Läser också hennes blogg i perioder, och visst låter allt idylliskt?

  1. Allt låter för idylliskt så nu har jag avföljt henne på sociala medier. Kikade in en sväng imorse och konstaterade att nej, det behövs en paus.

 10. Det är verkligen onödigt att jämföra sig med andra och då är det bättre att fokusera sig på sitt. En stor bloggare som lever på att blogga kan vi absolut inte jämföra oss med. Vi som jobbar heltid, har familj och en blogg åt sidan om som hobby. Jag tycker att du är jättebra på att skriva med intressanta inlägg. Kramis <3

Lämna ett svar