Min vardag

I Kolmårdens skogar

Igår åkte vi till Marmorbrukets naturreservat. Vi var där förra sommaren men då var inte Samuel med. Det är ett ställe som vi verkligen velat visa honom och igår blev utflykten av. Vi hade tur med vädret och åkte faktiskt ifrån regnet. När vi kom hem hade det regnat här där vi bor.

Det finns helt fantastiska vandringsleder så vi valde att knalla upp till utsiktsplatsen. Däruppe har man utsikt över hela Bråviken. Vägen dit upp bjuder inte på någon enkel vandring. På vissa ställen går stigen precis bredvid branterna och det är stenigt. Det finns även ett vindskydd där man kan övernatta och så möjlighet till att tända en eld. Vid utsiktsplatsen tog vi en fikastund och fortsatte sedan vandringen.

Alexander hittade en groda. Mitt på stigen huserade den.

Blir ni hungriga längs med vägen så kan ni käka blåbär skojade jag om. Det fanns massor. Alltså verkligen massor.

”Mamma, nu är du precis som en pensionär”, sa Samuel när jag stannade på ett ställe och fotade blommorna…..

Ida hittade en hjärtformad sten.

Runt Marmorbruket finns runt 40 kalkbrott. Vissa större än andra. Sista biten på vandringen som går längs med vattnet gick vi förbi flera av dom. Det borde verkligen finnas en varningsskylt där man går förbi de lösa stenarna. Någon mindre nogräknat kanske får för sig att klättra upp där och jag vill inte vara i närheten om alla de där stenarna sätts i rullning.

Vi avslutade utflykten med att äta glass. Jag tog fizzy dizzy (smakar som de där blå och rosa flaskorna) banankola och så hallonlakrits. Glass med en fantastisk vy!

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

17 Comments on “I Kolmårdens skogar

 1. Vilka härliga somriga bilder:-) På den steniga stigen behövdes nog vandringskängor. Där skulle jag inte vilja gå i flip-flops till exempel;-)
  Skrattade got din sons kommentar angående blomsterfotograferingen – hahaha:-) Han verkar ha en viss erfarenhet;-)

 2. Sååå jättefina bilder av vyerna där, tackar för detta.
  Vandringsleder är fint att hålla sig till, så vet man var man hamnar iallafall, oftast. 😉

  Ha en fin kväll.

 3. Oj vilken trappats ni gjorde. Så fin natur ☘️🌿. Kul att hitta saker på vägen som en groda & en Sten som ett hjärta 🩶.
  Väldigt gott efter den vandringen 😊.
  Vet du hur långt ni gick?

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

 4. När vi bodde i Sverige så var vi ofta där, eftersom vi inte bodde så långt därifrån.
  Det är mycket vackert.
  Carin

 5. Ett av de trevligaste besöksmålen söder om länsgränsen. Det brukar bli ett besök här varje år, ibland kombinerad med en promenad i Getåravinen och en glass nere vid Strandvägen.

Lämna ett svar