Min vardag

Skyltsöndag #478

I onsdags när vi var vid Marmorbruket fotade jag lite skyltar som jag tänkte kunde passa till BP:s skyltsöndag. En del av brotten är väldigt övervuxna så de syns inte alls. Endast skyltarna avslöjar var de finns. Det är helt klart ingen skog man springer i i mörkret. Kul att råka springa ner i något av brotten….

Det här tyckte jag var lite roligt, ett hotell för insekterna. Varje litet rum har särskilda förutsättningar som passar de olika arterna som finns. Jag vet att det finns ett insektshotell i Tinnerö med som brorsan varit med och byggt. Tycker det är riktigt bra.

I Unoparken i Gamleby finns detta guldiga träd. Skylten berättar om almsjukan som tyvärr drabbar många almar. Man får även läsa om lite historia kring almens betydelse. Mycket intressant tyckte jag. 🙂

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

16 Comments on “Skyltsöndag #478

 1. Ett helt perfekt bidrag till Skyltsöndag Hanna!!! Kul med så mycket intressant information om kalkbrotten med fina, väl underhållna skyltar.
  Insektshotellet är kanooooon. Sedan i förfjol har vi två stycken på innergården. Nu blev jag ju frestad att kolla hur det ser ut där.
  Kul med det målade trädet som inte blev till ved så att säga utan får ligga där som ”symbol” för och påminnelse av almsjukan.
  En toppen Skyltsöndag! Tusen tack för den och länken:-)

 2. Fick en flaschback till första pandemiåret 2020. Det fick jag för att jag tittade på mina egna inlägg om Marmorbruket. Länkar till ett av dem som har bilder på samma insektshotell som du visar 🙂
  https://imittandratankerum.wordpress.com/2020/03/22/marmorbruket/
  Även Gamleby har vi en del koppling till då vår dotter bodde där i flera år. Men nu är det några år sedan hon flyttade därifrån. Kanske där jag inte känner igen det förgyllda trädet 🙂
  Almsjukan får mig att tänka på hela skogen runt Borgholms Slottsruin. Även om sjukan pågått väldigt länge där hände det synbart mest på bara ett par år. När vi kom med vår båt utifrån sjön var det väldigt tydligt. 2016 fanns det fortfarande lite lummighet kvar runt borgen, men när vi kom över Kalmar sund 2018 stod ruinen naken med bara skelett av träd kvar runt sig. Sorgligt.

  1. Vad kul att du delar med dig av ditt inlägg från Marmorbruket. Ska kika in och läsa. Kul också att din dotter har bott i Gamleby. Hade ingen aning om att almsjukan drabbat almarna runt Borgholm så hårt.

 3. Trevliga skyltar du skyltar med! Marmorbruket har fin natur och speciellt under våren när blåsipporna blommar är det verkligen värt ett besök.
  Finspång är hårt drabbat av almsjukan och bara under det sista året har flera stora träd tagits bort. Från första symptomen till ett dött träd går verkligen fort!
  Insektshotell gillas skarpt!
  Ha en fin söndag!

 4. ”Brottets bana” skulle man kunna säga att du varit ute å vandrat på, men väldigt intressant….å bra tänkt att fota för framtida behov….so do i!
  Ha en fin söndag!

Lämna ett svar