Min vardag

Stendörrens naturreservat

Idag åkte vi på utflykt, jag och Rickard, barnen och så T, äldsta grabbens flickvän. Vi styrde bilen till Stendörrens naturreservat som ligger ett par mil från Nyköping. Barnen vill inte vara med på bild så därför blir det enbart bilder från själva reservatet.

Hela slingan är 9,7 kilometer men vi tog den lilla slingan på bara 2,4 kilometer. Då får man med broarna och det vackra kustlandskapet. Men det är obehagligt att gå på hängbroarna, det gungar rejält. Särskilt idag när det också blåste. Ett annat sällskap följde inte föreskrifterna och en av personerna hoppade på bron. Jag fick ont i magen men så är jag den där personen som inte gillar broar. Särskilt inte såna där rangliga saker. Men det är en riktigt fin slinga att gå på så det är definitivt värt det.

Efter andra bron satte vi oss och fikade. Då kom en fågel som väntade på att få sig en smakbit. Det var ingenting som vi bjöd på. Fåglarna är inte gjorda för att käka vaniljbullar fulla med en massa socker. T trädde blåbär på ett strå som S fick. Blåbären som fanns i mängder var rätt sura.

När vi gått slingan så åkte vi hem. S ville övningsköra så jag körde hem T:s bil. En liten Nissan med automat. Vad konstigt det känns att köra automat när man som jag är van vid manuell växellåda. Det var en liten pigg, trevlig bil men jag föredrar Agda.

Kvällen har bjudit på EM-fotboll, nu är det sista laget utslaget som jag hållit på: Schweiz. Något mer kvällen bjudit på är regn och åska. Känner inte att det gör något att snart börja jobba igen med tanke på vädret. Samtidigt är det skönt att den riktiga högsommarvärmen lyst med sin frånvaro för jag gillar egentligen inte när det blir så där smällhett. Orkar liksom inte göra något samtidigt som jag tänker att man måste vara ute och njuta av att solen är framme.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

16 Comments on “Stendörrens naturreservat

 1. Vet inte varför kommentarer inte kommer fram till dig mer än få och då. Vilken underbar dag ni fick i Stendörren. Här har vi varit och travat runt. Gillade naturen och alla hängbroar.

 2. Här har det också blivit kallare och blåsigare. Här ska det tydligen ha åskat ordentligt vid två i natt men jag sov mig igenom det. Vilket jag är glad för. Kul med en utflykt. Här har ni varit många gånger eller har jag fel.

 3. Jag gillar inte heller den typen av broar och blåser det dessutom så blir det obehagligt. Tyvärr finns det alltid människor som tycker att regler inte gäller dem. Så irriterande. Trevligt med en utflykt och man får passa på även om vädret inte är det bästa.,

 4. Vi är olika där, jag avskyr verkligen vädret som det är nu. Mulet och kallt. 14 grader en sommardag i juli känns inte okej för mig, vi har -14 minus i flera månader om året. Kyla och detta enligt mig skitväder och korta stunder med sol. Det känns som att man lär ta semester i maj framöver så man åtminstone får njuta av solen, för i juli verkar vi fått höst numera.

  1. Nej inte så kallt som 14 grader, det tycker jag också är för kallt. Men runt 20 grader tycker jag är lagom. Allt över trettio är för mycket. 🙂

 5. Upps, mina hemtrakter. Då kanske ni passerade genom Tystberga, orten där jag växte upp?
  Personligen föredrar jag parkeringsplats nr 2, den vid Naturum. Där finns en del att se, förutom klippor och hängbroar. Inte minst utsikten från tornet uppe på berget.

 6. Fina bilder! Ni verkar ha haft en riktigt fin utflykt. Och det där med ungdomar på bild får man bara acceptera. Sällan våra ungdomar ställer upp. Trevlig söndag!

 7. Stendörrens naturreservat besökte vi för ett par år sedan och det tyckte vi verkligen om med alla hängbroar och fina fikaplatser på stenhällar ner mot vattnet. Skoj att tonåringar vill följa med på utflykt.
  Vi har också ägnat oss åt fotboll på padda och sörjde Schweiz förlust men gladdes med Nederländerna.

  1. Kul att ni också varit i Stendörren. Det är ett väldigt fint naturreservat. Jag var väldigt glad över att barnen ville följa med. Ju större de blir, desto mindre vill de hänga med oss. Sörjde också Schweiz förlust mot Nederländerna.

 8. Har faktiskt aldrig gått på en hängbro, och efter vad du skriver vill jag inte testa heller;-) Men en jättefin utflykt inklusive fika fick ni till. Är inte så värst förtjust i fåglar över lag, och speciellt inte på bord, där de plockar upp matrester. Det är ett stort problem har jag förstått, då man inte kan jag bort dom fort nog.
  Ja, Schweiz rök idag. På ett grymt sätt dessutom. Akanji hade ju en usel straffsparkshistoria så han borde INTE ha tagit första straffen. Okej, Pickford räddade, men straffen var inte speciellt bra slagen. Tyckte också synd om Schweiz. Laget var en riktigt positiv överraskning i detta EM och det var Turkiet också. Och de åkte också ur. Två lag som verkligen överraskade positivt!

  1. Nej var ett dumt beslut av coachen att låta honom slå straffen, men det kunde ju lika gärna gått bra också. Utflykten var fantastisk, Minus fåglarna då. Gillar inte när de är så närgångna.

Lämna ett svar