Racereports

Racereport Byrundan 2024

Det är sen gammalt, som löpare vet man att ju mindre kläder löparna har på sig. Desto snabbare är dom. Idag funderade jag själv på att göra just det, skapa en illusion av att jag är jättesnabb. Men det lovades 14 grader och regn så vädret lär nog göra sitt till vad gäller farten i benen…. I veckan fick jag hem ett par korta shorts och en marinblå topp från mitt favvomärke Stronger. De där svarta shortsen är också perfekta att ha under domarshortsen. Hur som helst, jag bestämde mig tidigt för att springa i shortsen men om jag i slutändan skulle köra i bara toppen som överdel, det bestämde jag mig för i sista minuten.

På dagen så kikade jag lite på hur tidigare byrundor gått och jag har aldrig sprungit snabbare än 24 minuter. Inte ens när jag var i som bäst form. När jag var i som bäst form sprang jag loppets åtta kilometer. Det har jag bara roat mig med en gång. Eftersom det här loppet är riktigt backigt så räcker det gott med fyra kilometer.

När vi kom till Gamleby så hämtade vi ut nummerlappar till mig, Rickard och Alexander som skulle springa. Vi checkade omgivningarna. Det går verkligen uppför redan i starten. VI roade oss med att titta på när barnen sprang. I år var det färre deltagare jämfört med tidigare år. Lagom till vi skulle börja värma upp så öppnade himlen sig. Jag velade om jag skulle köra i bara sporttopp och korta tights. In i det sista velade jag, till slut valde jag att springa i min korta topp.

Lagom till starten skulle gå slutade det regna, det sprack upp och en vacker regnbåge visade sig. Försa kilometern går som vanligt uppför. När man tror att det är färdigt med backar så är det en högersväng och en rätt så brant backe. Bara att tugga sig uppåt…. Mellan kilometer 1½ och 3 är det i princip nerför hela vägen. Det gillar jag. Då kan jag rulla och jag säger hela tiden till mig själv ”vila, vila, vila”. Det hjälper psykologiskt. Vid tre kilometer kommer banans värsta backe. Där var jag faktiskt tvungen att gå några meter. Med min obefintliga backträning så går det inte. Men väl uppe på krönet så är det bara att rulla nerför hela vägen till mål. Jag hade kanske kunnat springa lite snabbare men fick jobbig håll och då har jag så svårt att pressa mig.

Det här loppet är 4,2 kilometer och jag är riktigt nöjd med att kunna springa i en sådan backig bana på under 6 minuter/kilometer. Det var länge sedan som jag lyckades med det. Hade kanske kunnat gjort det i Söderköping med men fick sådana usla förutsättningar i och med att det dröjde en kilometer innan jag kunde springa i mitt tempo. Det problemet hade jag inte idag då det inte är lika trångt. Det gillas!

Efter loppet åkte vi in till stan för att se sena EM-matchen tillsammans med domarklubben. Vi kom lagom till andra halvlek och det var en riktigt blek och trist tillställning. Men straffarna var riktigt snygga, jag led med den unga killen i Portugal som missade sin straff. Jag tycker att det här med Ronaldo är som med Zlatan. Båda har haft sin storhetstid. Zlatan har lämnat över till yngre förmågor och det är dags att Ronaldo gör samma sak.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

15 Comments on “Racereport Byrundan 2024

 1. Jag tycker du är grym som sprang loppet och med dessa uppförsbackar. Härligt att kunna springa ute i solen men tråkigt att du fick håll. Det är inte alls kul och bara jobbigt. Gamelby verkar vara väldigt fint 🙂

 2. Bra sprungit av dig och din man också:-) Bra tid dessutom. Du kan vara stolt över dig!!!
  Ja, Ronaldo lär nog inte spela ett mästerskap till, men igår var han faktiskt hyfsat och hjälpte även till i försvaret…

 3. Bra jobbat tycker vi! En kuperad bana och en bra tid! Ibland kan jag sakna att ge mig ut på en joggingrunda men det är nog bara att inse att knä och höfter inte tycker om det längre och numera får det bli vandring och promenader. Mitt sista Göteborgsvarvet var när jag var 58 sedan blev det bara kortare rundor men det var skoj då länge det varade även om jag aldrig sprungit fort.

  1. Jag fasar för den dagen när kroppen sätter definitivt stopp för min löpning. Älskar fortfarande att springa. Jag har en dröm om att springa Stockholm marathon men fyra mil på asfalt tror jag kommer göra att jag inte kan springa mer. 0

 4. Heja dig vad du är bra! Jag är ingen springar, fast jag borde röra på mig lite mer. Du ser väldigt vältränad ut! Måste vara en skön känsla när man kommer in i mål. Gamleby är inte långt från där jag bor. Ser fint ut där.

  KRAM Anna

  1. Det är jättefint i Gamleby, gillar verkligen alla små gamla hus. Kul att du tycker att jag ser vältränad ut. Känner mig inte alltid så vältränad.

 5. Bra jobbat…..jag är inte så förtjust i backar längre, men minns att Lidingöloppet var kul trots alla farhågor å varningar…….
  Väldigt många kul lopp du skriver om, härikring är det dåligt med sånt, tyvärr…..

 6. Heja dig så duktig du är. Inte skönt att springa i regn men efter regn är det toppen tycker jag.
  Håller med dig om Ronaldo.
  Ha en fin lördag.
  Carin

Lämna ett svar