Min vardag

Fem en fredag vecka 27: Sommar III

 1. Vad är det längsta du reser i sommar? Det längsta vi rest är till Gotland och sedan vidare till Öland. Det blir kanske någon mer tripp söderöver men vi får se.
 2. Hur spenderar du en regnig sommardag? Inneaktiviteter. Något som vi gjort med Ida i sommar är frågesport via Kahoot. Ju snabbare man svarar och har rätt svar desto högre poäng får man. Vi brukar köra det på domarutbildningar också men då är fokus såklart regelfrågor och annat fotbollsrelaterat.
 3. Blir det någon spontan utflykt i sommar? Garanterat. Vi har pratat om Stendörrens naturreservat igen och så står det iallafall ett lopp att springa på schemat.
 4. Vad är något du vill göra i sommar? Åka till Gotland men där har vi redan varit. Hade det inte kostat skjortan så hade jag gärna åkt dit igen.
 5. Har du något smultronställe där du är nu? När jag jobbade på Kvarnbacken så var mitt smultronställe Stångån. Jag gick ofta en promenad där när jag hade rast. En dröm jag har är att göra min trädgård till mitt smultronställe. Jag vill ha klätterrosor i iallafall två av rabatterna. Det är så fantastiskt vackert i Visby med alla vackra rosenbuskar som pryder husväggarna. Dröm ju att ha något liknande här hemma.

Fem en fredag är Elisas fredagstema.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

21 Comments on “Fem en fredag vecka 27: Sommar III

 1. Visst är det vackert på Gotland. Jag var ju där för bara någon vecka sedan, men bara på kryssning så hann bara med Visby en dag. Jag skulle vilja göra lite utflykter i närområdet, finns mycket jag inte set då jag bara bott i Falun ett par år, men avsaknad av bil är ett aber. Bussarna går sommartid väldigt sällan, man kan få vänta flera timmar på att åka hem igen. Ha en fin fortsättning på sommaren

  1. Det finns möjlighet att hyra bil i Visby så behöver man inte ta med bilen över. Det kan vara ganska kostsamt. Kryssning till Visby låter riktigt trevligt. Bortsett från det faktum att jag så lätt blir sjösjuk.

 2. Ååh så vackra rosor, man kan nästan känna doften…..
  Kahoot kör jag alltid sista lektionen med mina elever i tyska, den som vinner blir ”Veckans Tysk”, mycket populärt…..
  Ha en underbar helg!

 3. Såååå fina bilder från Visby! Ja, ni åkte ju i ”högsäsong” och då är det ju såklart svindyrt. Men har man barn som går i skola är det ju inte så lätt att åka ”off season”. Men ni hade det ju sååå fint!!!
  Du får trösta dig med Euro 24 och sedan OS;-) Absolut inte så fint som på Gotland, men man tager det man haver som man säger;-)

  PS. Du såg inte första matchen ikväll. Du missade inte så värst mycket – ur domare synpunkt alltså. Anthony Taylor, som är en av mina absoluta favoritdomare i PL ”lost it totally”. Vet inte hur han tänkte, men han vägrade till exempel kolla en solklar hands av Cucurella och därmed en straff för Tyskland vid ställning 1-0 till Spanien. Ja, och så blev det som det blev. I den andra kvarten där Frankrike slog Portugal efter straffläggning var den engelska domaren Michael Oliver felfri – enligt mig alltså. Har aldrig kollat domarna förr, men tack vare dig som bloggkompis har jag börjat med ”närkontroll”;-) DS.

  1. Det kan inte bli straff eftersom han är offside i första läget. Så det är helt rätt beslut även om det är tråkigt för Tyskland som i slutändan åkte ut.

 4. Rosor är så fina, och i Visby är de extra fina i den miljön!
  Min svägerska har väldigt gröna fingrar, så rosorna här på landet är fantastiska just nu!
  Ha en fin helg!

  1. Tycker det är rosorna som gör Visby extra vackert. Ja, vissa har verkligen gröna fingrar. Det är så vackert med riktigt prunkande trädgårdar.

 5. har också sett rosorna i Visby. och på Flora Linnea – https://floralinnea.se/ – på Fredriksdal i Helsingborg. de är experter på rosor. jag älskar också rosor och har ganska många i trädgården. de är förvånansvärt tacksamma även för en som inte är så väldigt trädgårdskunnig. det har alltid kostat skjortan att åka till Gotland. det är synd

  1. Tack för länken! Ska kika in på sidan. Jag har en rosbuske som jag haft i flera år men den tar sig inte. Jag behöver kanske ge lite gödning.

 6. Bilderna var så typiskt visby att jag hade stenkoll på att ni varit/var på Gotland redan innan jag läste din text! =) Så fint! Stångån är väldigt fint och där kan man njuta av både det ena eller andra.
  Ha en fin fortsatt semester!

 7. Så fina bilder från Visby! Nog är rosorna fantastiska och speciellt i år tycker jag.
  Det är synd att det ska vara så dyrt att åka hit. Jag har just haft syster och svåger från Lidingö här. De passar på när min son åker till Åland och agerar husvakter hos honom.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  1. Ja, det är verkligen synd. Är glad att jag kan komma dit en gång på sommarsemester iallafall. I våras var vi också på Gotland och firade vår bröllopsdag. Smidigt att slå två flugor i en smäll för din svåger.

 8. Jättefina bilder återigen.
  Gotland har jag alltid haft en önskan att besöka, men vi får väl se när det blir av, OM det blir av.
  För det mesta bäst att hålla sig inomhus när det regnar, absolut.

  Ha nu en fin fredagseftermiddag. 🙂

Lämna ett svar