Hanna funderar

Hur tänkte de här?

Facebook kan knappast ha uppfattat var jag står i vaccinhysterin men uppenbarligen….Eller så är det därför som jag fick den här typen av reklam som jag ska skriva ner mina tankar kring.

Häromveckan så möttes jag av posten ovan med rubriken om att alltför få vill vaccinera sig mot influensor av alla de slag. Nu räcker det inte längre med en dubbelkompott utan man kan nu vaccinera sig mot fyra olika influensor samtidigt. I Sverige nås det inte upp till WHO`s satta mål om 75% vaccinerade över 65 år. En hel del av det som nämns i artikeln stämmer såklart. Men det finns ett stort aber. En artikel sponsrad av ett läkemedelsföretag kan aldrig vinna mitt förtroende oavsett hur rätt själva faktan är. Jag ifrågasätter skarpt hur Vad vi vet tänkte här. Pfizer har allt att vinna på att människor sväljer allt de säger med hull och hår.

Om man säger sig faktagranska enligt robusta principer, då kan man inte samarbeta med ett vinstdrivande företag. Pfizer är ett företag som inte är transparent med sina säkerhetsstudier, ett företag som manipulerar data och dessutom fått betala miljoner i böter för att ha gjort det. Det är bara att googla och det har jag gjort. Källor på Pfizers skumraskaffärer finns HÄR, HÄR, HÄR, HÄR och mer om samma affär finns HÄR.

Till Vad vi vet vill jag säga, gör om och gör rätt. Enligt min mening kan det aldrig bli opartiskt när ett företag blandar sig i, särskilt inte ett företag som tjänar multum på att alla vaccinerar sig.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

2 Comments on “Hur tänkte de här?

  1. Ja detta är ju en stor fråga som skulle tas upp i e debatt eller så på tv för att väcka folks uppmärksmahet. Samt ja det är väldigt mycket hysteri kring allt detta med vaccin, Vi har tagit 3 covidprutor och nu känner man sig ju som man inte är ok om man inte tar fler, men vi tänker inte ta fler nu

    1. Mitt inlägg handlade egentligen inte om huruvida man ska vaccinera sig eller inte. Mitt fokus är om det är korrekt att ett företag som har ekonomisk vinning i saken går in och sponsrar. Vad är syftet liksom?

Lämna ett svar