Min vardag

Pluggmåndag

Med tanke på hur trött jag var igår så trodde jag faktiskt att jag skulle sova bra i natt. Det kan jag inte säga att jag gjorde. Jag hade snurrat runt så många varv att lakanet var ett enda trassel. Kanske att jag var så övertrött att kroppen inte kunde slappna av. Jag har fått lite gjort med skolarbetet ändå. Jag har läst om hur man tar tand om ett akut sjukt barn, jag har suttit en del med katastrofmedicin och fortsatt leta material till mitt examensarbete. Vissa ord är rena rama grekiskan och jag funderar både en och två gånger om jag ska byta område att skriva om. Men jag tror egentligen inte att ett annat område hade varit så mycket lättare. Det kommer fortfarande vara en del medicinska termer som jag måste försöka översätta till begriplig svenska.

Man måste inte hålla med varandra i allt. Man kan till och med ha väldigt heta diskussioner om olika ämnen. Det är möjligt att tycka om varandra och ha roligt tillsammans ändå. Olikheter och olika ståndpunkter berikar!

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

2 Comments on “Pluggmåndag

  1. Du gick ju till träningen med domarna igår. Du kanske fortsatte göra räddning i sömnen;-)
    Medicinska fackuttryck på svenska är INTE lätt att kunna. De flesta sjukdomar och även mediciner har bibehållit engelskan och bara försvenskat orden. Jag brukar googla sånt genom att skriva in det engelska ordet i sökfältet med ”svenska” bakom, då blir det nästan alltid en träff, som dessutom stämmer vid kontroll.
    Lycka till! Och man lär sig ju som bekant nåt nytt varje dag:-)

    1. Haha, ja kanske det! Usch nä, jag sliter mitt hår men ska ta mig igenom det. Det måste ju gå på något sätt tänker jag. Får ta fram min envishet igen.

Lämna ett svar