Min vardag

Selfie #4 Om matvanor

Klimakteriehäxan har återigen hittat på ett gäng frågor åt oss. Den här gången är temat mat. Kika in hos henne så får du också tips på andra bloggare som svarat på hennes selfies.

1. Det äter jag för lite: Frukt och grönsaker. Jag brukar skoja och säga att jag vill bli vegetarian som äter kött.  
2. Det äter jag för mycket: Godis. Jag hade som mål att äta mindre socker. Än så länge har jag inte lyckats med det…..
3. Det bjuder jag på ofta: Vi bjuder mest hem folk på sommaren och då bjuder vi ofta på grillat.
4. Det är bra fredagsmys: Godis och ACO kola. Jag har en väldigt känslig mage och just ACO kola sätter den ur balans rejält.
5. Det är gott när man är lite sjuk: Blir ofta sugen på aprikoskräm när jag är sjuk. Det och godis. Just att jag vill äta godis kommer nog från att när jag var barn så fick jag alltid lite godis när jag var sjuk. Det sitter i.
6. Det fick mig att bli eller inte bli vegetarian/vegan: Det ämne som jag alltid väcker debatt om när jag skriver om det är just varför jag inte vill bli vegetarian/vegan. Visst finns det undantag men jag tror inte att vi människor är gjorda för att helt utesluta animaliska produkter. Jag tror heller inte på att processade produkter som qourn är bra för kroppen. Blev så sur när jag köpte Big Packs glass och de gjort om receptet. Glassen är baserad på ärtprotein och smakar blaha. Det går inte att göra den god ens med goda tillbehör. Men den här frågan är egentligen ett helt eget inlägg så jag tänkte att jag stoppar här.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

20 Comments on “Selfie #4 Om matvanor

 1. Tror absolut att vi mår bäst av varierad mat … människan är väl egentligen allätare. Godis äter jag inte så ofta. Jag var en riktig godisråtta förr, men numer tycker jag det är alldeles för sött.

  1. Önskar att jag tycker att det är för sött. När jag åt strikt LCHF var det inte gott med godis, det var alldeles för sött. Men nu när jag äter vanlig mat är det gott med sött….

 2. Jag läste nyss om glassen på ärtprotein, när de skulle utse årets matbluff! Det är ju inte klokt! Aprikoskräm har jag aldrig smakat, knappt ens färska aprikoser. Dålig på att äta frukt, grönsaker går något bättre. Jag har också testat köttersättningsrätterna och tycker inte de håller måttet. Många vegobitar är sega och konstiga i konsistensen också, blå

  1. Nej visst är det skruvat! Jag tror att vi som konsumenter ändå kan göra en förändring genom att inte köpa alla konstiga hittepårätter. Vill inte ens testa köttersättningsprodukterna…

 3. Konstigt – jag skrev ju en kommentar här i går???????????????? vad hände med den? Glass kan definitivt innehålla ett och annat man helst inte vill äta … Aco-kola är jättegott men jag är rädd att nån plomb ska följa med, så jag avstår kola ö h t.

 4. Det är ju inne med vegetarisk och veganmat. Över min döda kropp. Visst kan jag äta indiska lins- och spenatgrytor, men jag gillar faktiskt kött i olika former och kommer fortsätta med det. Kul att läsa att du har samma inställning till ”vegantrenden”. Det är bara en tidsfråga tills någon expert kommer underfund med att quorn med mera inte är bra för din kropp.
  Godis gillar jag inte, inte fikabröd heller. Men frågan är om mitt saltintag är lika ”skadlig” som sockerintaget;-)

  1. Ja, ge det en tio år till så kommer nog tongångarna låta helt annorlunda. Jag kan tänka mig att äta linser och bönor ibland men tycker inte att det är så rolig mat faktiskt.

 5. Ja du, vi godisgrisar utgör ett rätt stort gäng … så himla lätt att tänka att man ska låta bli – och sen, vad händer? Jo som om det inte skulle märkas sitter man där och tuggar på nåt jättegott … medan man försöker se oskyldig ut … Minns mamman som åt upp barnens lördagsgodis på fredag kväll, hon fick en tuff morgon – nej, det var inte jag, det är jag oskyldig till!
  Kul att du är med i Selfie-skaran!

 6. nej, jag vill verkligen inte vara varken vegan eller vegetarian. jag tror som du att människan är allätare. och det finns nyttigheter i kött som vi inte får i oss från annat håll. godis borde jag dra ner på. grönsaker kunde jag äta mer av.

 7. Jag är böjd att hålla med dig där. Jag tror att vi mår bäst av att äta en varierad och bra kost. Sedan kan jag känna att jag gärna äter vegetariskt någon dag i veckan men att utesluta kött helt är inget för mig. Glass på ärtprotein tycker jag känns märkligt. Förr var gräddglass gjord på grädde men numera får man ta det med en nypa salt. Visst kan det finnas grädde i men det brukar vara försvinnande små mängder.

  1. Triumph gör fortfarande sin glass på grädde. Den är så god så det blir den glassen för oss. Jag kan också tänka mig vegetariskt någon gång ibland men inte på daglig basis.

Lämna ett svar