Tips

Tips på avslappning

Ibland har jag svårt att somna. Då sätter jag på en längre avslappningsövning som finns på 1177. Det brukar räcka med att jag lyssnar på första meningen så sover jag sedan som en stock. Den finns HÄR ihop med några andra övningar.

 • Promenad i naturen: Ta en lugn promenad i naturen och fokusera på dina omgivningar. Lyssna på ljuden, känn dofterna och njut av omgivningen.
 • Dusch eller bad: Ta en varm dusch eller ett avslappnande bad. Fokusera på känslan av vattnet mot huden och låt tankarna flyta iväg.
 • Läsning: Läs en bok eller tidskrift som du verkligen gillar. Förlora dig själv i berättelsen för en stund.
 • Lyssna på musik: Lyssna på lugnande musik eller naturljud. Stäng av andra distraktioner och fördjupa dig i ljudupplevelsen.
 • Andningsövningar utan meditation: Fokusera enbart på att ändra din andningsrytm. Inga komplicerade positioner, bara en medvetenhet om din andning.
 • Doftterapi: Använd lugnande dofter som lavendel, kamomill eller citrus. Det kan vara i form av ljus, oljor eller doftpåsar.
 • Skriv dagbok: Sätt dig ner och skriv ned dina tankar och känslor. Detta kan hjälpa dig att bearbeta och släppa spänningar.
 • Stretching: Gör några enkla stretchingövningar för att lösa upp spänningar i kroppen.
 • Te-drickande: Ta en stund att njuta av en kopp te. Fokusera på smaken och värmen av drycken.
 • Och så den sista: Välj en enkel uppgift som att organisera skrivbordet eller vika tvätt. Att fokusera på en uppgift kan vara avslappnande.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

6 Comments on “Tips på avslappning

 1. Vilka bra tips! När sonen har svårt att komma till ro och somna brukar vi lyssna på ”Somna med Henrik”. Vi somnar båda varje gång 🙂 Men ska kolla upp det där på 1177. Att dricka en kopp te på kvällen håller jag med om! Och musik kan vara både energigivande och lugnande för mig. Älskar tex att lyssna på akustiska versioner av ”vanliga” låtar.

Lämna ett svar