Tänkvärda inlägg av andra

Internationella kvinnodagen

Cecilia Backstad:

Vi ”firar” internationella kvinnodagen genom att konstatera att:

🚺 undernärda gravida och ammande kvinnor i världen ÖKAT med 50%, från 5,5 till 6,9 miljoner. Bara på två år!

🚺 totalt 1 MILJARD kvinnor är undernärda.
Det är 12% av jordens befolkning.

🚺 de senaste åren har den akuta tillgången på mat ökat från att gälla 135 miljoner människor 2019 till 345 miljoner!! 😳

🚺 NIO MILJONER människor DÖR varje år av svält och 150 miljoner fler kvinnor än män hungrar!

🚺 ”… vara mamma under svält, berättar Susan vidare, innebär att du ofta måste välja mellan att äta och ge dina barn mat. Som en lösning på det binder många kvinnor sina magar för att minska smärtan av en tom mage. Det trycker ihop organen och hungern känns inte på samma sätt.” (Ur artikeln)

🚺 i Sverige är det rekordmånga ensamstående föräldrar, främst mammor, som tvingas gå till hjälporganisationernas matutdelningar för att klara av att ge mat till sina barn.

🚺 antal mammor och barn i Sverige som går hungriga ÖKAR år 2023 (SR P1 igår). Samtidigt drar man ner på kostnader och kvalitet på skolmaten, ger 35 miljarder till turkiskt järnvägsprojekt – trots avrådan från expertisen – och hundratals (!) miljarder och vapen som dödar och lemlästar, skickas in i pågående krig.

Vi riktar ett speciellt tack till WHO, FN, NATO, EU och Agenda2030 för ert ”goda” samarbete 🤮

En tänkvärd länk: https://www.omvarlden.se/intervjuer/en-person-dor-i-hunger-var-40e-sekund

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

2 Comments on “Internationella kvinnodagen

Lämna ett svar