Hanna funderar

Krisen i vården

Det har införts anställningsstopp i regionen. Östergötland är nog inte ensamma om den åtgärden. Som vanligt när det ska sparas pengar så börjar man med vårdpersonal. Jag tycker att det är bra att det är hyrpersonal som det ska dras ner på i första hand. Men det förutsätter att sjuksköterskor får bra arbetsvillkor så att man vill stanna. Problemet i vården är ju inte att människor inte tycker om sitt jobb som sjuksköterska utan att man inte vill ställa upp till vilket pris som helst. Det måste vara bra arbetsvillkor och lönen är såklart en stor och viktig del. Jag tycker att det är helt rimligt att man inte vill ställa upp på vad som helst.

Man pratar ofta om platsbrist men det är egentligen fel uttryckt. Det finns sängar och det finns salar. Det finns inte tillräckligt med personal till att bemanna avdelningarna. Och nu ska regionen spara pengar och då kommer krisen vad gäller vårdplatser att bli ännu större. Vad händer när hyrpersonal sägs upp? Jo färre personer ska ta hand om patienterna som kommer in. Det är ett stort problem.

Nu när vi har regioner i kris, måste verkligen politikerna ha så höga löner, måste det vara så många anställda? Är det inte rimligt att man försöker göra besparingar även där. Det tycker jag iallafall. Är det rimligt att politikerna har fantasilöner medan vården går på knäna? Nej såklart inte. De som har makten att bestämma måste också fundera kring vad de kan göra från sitt håll. Jag tycker inte att det är rimligt att det alltid är personalen på golvet som ska drabbas av besparingar. I slutändan är det den sköra människan som kommer i kläm.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Lämna ett svar