Min vardag

Min examensdag

Nu kan jag äntligen titulera mig specialistundersköterska inom akut- och intensivvård. Trodde jag skulle behöva fixa en ”specusk-skylt” själv men fick en av skolan.

Dagen startade med att jag som vanligt vaknade supertidigt. Hoppade då in i duschen och sedan tog jag och förberedde lite till min examenslunch: grillspett med champinjoner, scharlottenlök, zucchini och tomat. Därefter åt vi frukost, jag bloggade lite och snart blev det dags att åka iväg på examensfirande. Jag hade bjudit med mig Rickard, Samuel, mina föräldrar och min bror. Alex och Ida kunde tyvärr inte följa med eftersom det var skoldag.

Vi var i Hasselqvistsalen som ligger i Växthuset på US. Vet inte om det är ett vedertaget namn men vi i klassen har sagt så om det iallafall. Karin, vår lärare höll en presentation kring vad vi gjort under dessa två år och sedan fick vi ta emot utbildningsbevis och ett kursintyg på att vi också är handledare. Det riktiga examensbeviset dröjer lite eftersom betygen blev klara igår. Som du redan vet så fick jag full pott i alla kurser.

Utdelning av handledarintyg, utbildningsbevis, blomma och såklart en grön skylt med vår nya titel.

Eftersom lärarna alltid bär med sig en massa grejer tyckte vi att det passade väldigt bra att ge dom en varsin personlig tygkasse. Så kommer dom aldrig glömma bort oss. 😀 När jag sa hej då till en av lärarna så sa jag (som jag sa till de andra också såklart) att jag var väldigt nöjd med utbildningen, då fick höra att dom var väldigt nöjda med mig också. Det blev jag väldigt glad över.

Alltså jag ler helt hysteriskt på nästan alla bilder. Men det får jag bjuda på. Jag var ju så glad över att vara klar. Efter ceremonin bjöds vi in till mingel och snittar. Trodde jag iallafall, vi blev bjudna på smörgåstårta. Och jag som planerat för grillunch…. Efter lite mat och fotograferande så åkte vi allihopa hem till oss. Jag ville så gärna ha grillat ändå så det fick det bli. Det blev ett helt berg med käk så kvällsmaten är kirrad, hehe. Mamma och pappa åkte för dryga timmen sen, Rickard är på match och när brorsan slutat på jobbet skulle han komma förbi en sväng. Jag passar på att blogga lite.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

32 Comments on “Min examensdag

 1. Grattis till den fina titeln!
  Klart du ska le stort på examensdagen, det är väl en väldigt stor och bra dag att vara lycklig och le?!

 2. Stort stort grattis ÄNTLIGEN som du slitit och så glda och fina bilder. Man ser er lycka allaihopa. NJUT nu och fira i helgen extra

 3. Grattis till examen! Jag sitter här själv och ler när jag läser inlägget. Tycker du har varit så duktig, antar att du ibland bara ha velat ge upp. Tycker det är så intressant med akuten och intensiven 🙂

 4. Stort, STOOORT GRATTIS! Härligt 😊
  Bra jobbat, och glad ska du i allra högsta grad vara 😄👏🏻🎈🥳

 5. Såååååå fint! Och det är väl självklart att du skrattar hysteriskt. Det har du all rätt till. Så fina ni är allihopa. Märkligt, att det inte fanns en enda kille med… Synd kan jag tycka.
  Roligt att du bjöd in hela gänget till grillfest hemma hos dig. Nu kan du äntligen koppla av och njuta av din nya titel:-)

  1. Jo det finns en kille med men han är inte med på dessa bilder. Ser att det låter som att jag menar att alla klasskamraterna följde med hem hit men jag menade ju min familj. Ibland är jag inte så bra att vara tydlig…. 😛

Lämna ett svar