Fotboll - Personligt

Lite post examen-blues

Jag har varit ute och dömt fotboll. När jag åkte var det grått och inte ens tjugo grader varmt. Men under matchen sprack det upp så då blev det riktigt varmt. Hade betydligt piggare ben idag jämfört med min match som jag hade i helgen. Det var en dammatch i damer div 3 och när det ena laget kvitterade märktes det direkt att det var två lag på plan som ville vinna. Så kul ju! Och check på dagens träning. Just nu får jag helt klart den bästa träningen under mina matcher.

Det känns så konstigt att sitta i mitt hörn i soffan och det är helt tomt. Inga skolböcker, inga papper eller anteckningsböcker. Har längtat efter att få vara klar och nu när jag är klar så känns det så konstigt. Känner en saknad samtidigt som jag känner mig flera kilon lättare. Det existerar nämligen ingen stress på samma sätt för nu vet jag att jag kommer vara ledig när jag kommer hem från jobbet. Jag kommer vara fri och kan hänga med familjen på ett annat sätt. Eller som K (läraren) sa under ceremonin (på ett ungefär): ”vi har lånat dom och nu är det dags att ni ska få tillbaka era familjemedlemmar.”

Jag har ett gäng tankar som jag tänker att jag ska försöka få ner i skrift med detta inlägg. Först av allt vill jag skriva att jag känner mig så himla stolt över mig själv. I och med mina prestationer så blev jag bland dom bästa i klassen. Samtidigt som jag har jobbat heltid! Jag fick ju aldrig beviljat utbildningstjänst fast jag ansökte om det. När jag fick veta mina betyg så sa läraren (återigen K) att deras godkänt är väldigt svårt att få. Och så presterar jag på en genomgående hög nivå under hela utbildningen. Ja, jag är stolt och det kanske låter lite skrytigt. Men om jag någon gång ska tillåta mig själv att klappa mig själv på axeln och inte på något sätt undervärdera det jag gör och gjort så är det nu.

Jag funderar också på hur ska jag komma ihåg allt som jag vill komma ihåg med skolan. Det är tur att jag har bloggen som jag kan gå tillbaka och läsa i. Alla tankar och känslor, all glädje och all frustration. Alla personer som jag kommit nära, allt jag gjort och sett under LIA-perioderna. Allt tillsammans blir en rik erfarenhet som hjälpt mig att växa. Både som Hanna, som undersköterska och i min professionella yrkesroll.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

16 Comments on “Lite post examen-blues

 1. Klart att du ska vara stolt över dig själv! Det är en jäkla bedrift att studera samtidigt som du har jobbat heltid! Är grymt imponerad av dig och vill ge dig mina största gratulationer 😀 Önskar dig all lycka i framtiden 😀

 2. Jag tycker att du kan vara stolt över. Att du var en av de bästa i klassen förvånar mig inte. Jag tycker du gott och väl kan skryta då du gjort en väldigt bra utbildning och du skulle inte fått sådana bra betyg om du inte lagt ner det arbetet du gjorde på studierna.

 3. Det var mulet här på morgonen både igår lördag & idag söndag. Sen kom solen ☀️fram 😊.
  Kul å se att två lag vill vinna. Då blir det verkligen match.

  Tänk vilka vane människor vi är. Å har man längtar till något å så är man där som man har längtat till så känns det både konstigt & skönt på samma gång. Märkligt det där 😊.
  Du ska verkligen klappa dig på axeln! Så grymt bra jobbat med utbildningen!! 👏🏻👏🏻😀. Oja! Du har verkligen vuxit i dig själv & i din yrkesroll 🌹.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  1. Visst är det lite märkligt. Det är verkligen kluvet. Känns så konstigt att inte behöva gå till skolan i höst igen samtidigt som det känns väldigt skönt att inte behöva göra det.

 4. Samma känslor kände jag också när jag studerat klart. Jag kände att jag kommer inte komma ihåg allt, samt även att jag gillade min vardag då som jag la upp och styrde själv, jag gillar att studera, men nu kan jag inte göra mera, har för stort studielån du skulle inte ha råd att ha mer varje månad i månadskostnad.

  Stort grattis än en gång i alla fall till dig

 5. Ja, när solen tittar fram så blir det varmt ☀️😅. Gött med pigga & alärta ben. Kul å se när två lag vill verkligen vinna.

  Du ska verkligen vara stolt över dig själv. Att du klara kursen !👏🏻😃. Har ännu mer kunskap om det du jobbar med. Förstår mer olika termer & ord. Har växt under denna tid som du har Jag är glad & imponerande över vad du har gjort 👏🏻😃😘.

  Ta hand om dig och va rädd om dig ❣️🤗

 6. Ju har all rätt att vara stolt över dig själv och jag hoppas att du är det också, inte bara idag och imorgon, utan varje dag. Tycker att du ska ge dig själv en klapp på axeln varje morgon. För den klappen är du värd!!!
  Tänkte på dig när jag såg CL-finalen för damer Barcelona-Lyon ikväll. Ja, tänk, det kunde ha varit du som dömt den matchen, teoretiskt alltså. Men såklart räcker det gott och väl med Div. III Damer. Det kan du också vara stolt över – att du är en framgångsrik fotbollsdomare:-)

  1. Ja, hade jag varit en starkare löpare så hade det säkert kunnat hända. Nu är jag för gammal och i för dålig form för att satsas på. Det är de unga domarna som får allt fokus.

Lämna ett svar