Hanna funderar

Mina värderingar är röda…..

En vård i kris, vad beror det egentligen på? Min fasta övertygelse är att den kris vi ser nu är ett resultat av politiker som under årens lopp inte levt i verkligheten. Som inte vill satsa på sjuksköterskors arbetsvillkor så de istället väljer att jobba som bemanningspersonal. Om politikerna istället satsat på bra villkor tror jag att man i längden sparat några sköna slantar. Eller politiker som ska effektivisera en verksamhet som till viss del absolut kan göras effektivare. Men som inte kan bli effektivare genom att dra ner på personal. Vi människor blir bara sjukare och sjukare och nu är det ett helt annat klientel som är inlagda på avdelningarna. Det är äldre, skörare och multisjuka patienter som behöver mycket hjälp med både omvårdnad och läkemedel

Inför förra valet så gjorde jag några valbarometrar för att se var jag hamnar rent politiskt. Utifrån det som politikerna lovade vad gällde skola, vård och omsorg så blev jag röd, närmare bestämt socialdemokrat. Hjärtefrågor för mig är nämligen mer resurser till vård, skola och omsorg. Man kan inte spara in pengar på människor och det måste få kosta.

Men! Det röda blocket kommer aldrig få min röst, särskilt inte med Magdalena Andersson som partiledare. Jag är sådan, kan jag inte med partiledaren så kan jag inte rösta på partiet. Oavsett hur bra politiken är. Det som då finns kvar är det blåa blocket med sina skattesänkningar och de satsar alldeles för lite på sjukvården. För mig är det som att välja mellan pest och kolera. Oavsett hur jag skulle välja att göra i nästa val så kommer jag bryta mot mina grundläggande värderingar. Att inte rösta alls, är det verkligen ett alternativ? Nej egentligen inte. Det enda sättet att påverka är att utnyttja sin rösträtt eller gå med i ett parti och försöka göra förändringar där.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

14 Comments on “Mina värderingar är röda…..

 1. Jag kommer alltid att vara röd eller grön. Finns inget som kan få mig att rösta på andra blocket – deras värderingar och tankesätt är så långt bort från mina egna.

  1. Kanske inte röstar alls just för att inget parti känns rätt i magen längre. Däremot så håller jag med om att mina värderingar är röda sett till satsningar inom vården.

 2. Skola, vård och omsorg är otroligt viktiga områden i vårt samhälle. Det är delar som bara måste fungera. Jag är helt övertygad om att kompetensen den finns men man måste våga satsa. Det är som att be om problem när det ska sparas i här. Det går inte. Jag tycker det är så viktigt att man lyssnar på personalen för den brukar ha kloka tankar och åsikter.

  1. Jag håller med! Politikerna borde göra studiebesök och se hur det verkligen är. Tror de skulle få en annan insikt då i hur det fungerar och inte fungerar.

 3. Tycker också det är svårt. Jag röstade olika på alla förra gången. Man får utgår från vilka punkter man tycker är viktigast tror jag. Sen är det ju alltid ändå en chansning för det känns som de lovar mycket och håller lite. De små uppstickarpartierna har inte heller så mycket medial uppmärksamhet att de liksom hamnar i ett slags moment 22. Tänker ex på MOD och Malmöpartiet

 4. Jag har en bekant som jobbar som sjuksköterska på ett bemanningsföretag. Hon fördubblade genast sin lön genom att byta bort Landstinget. Då kan man ju räkna ut själv hur mycket bemanningsföretaget debiterar landstinget…
  Jag är lite som du – passar inte partiledaren, passar inte partiet heller. Det skulle vara intressant att veta vad du ogillar just med henne. Nu är jag personligen helt ointresserad av politik, men jag gillar hennes sätt att uttrycka sig.
  Täby har ju varit moderatstyrd i över 40 år, och lär fortsätta vara blått. Att sänka skatterna hjälper ju inte om man borde satsa på bland annat sjukvården. Pengarna måste ju komma från någonstans. Det regnar ju inte ned från himlen…
  Att inte röst alls är en dum idé, för då har man förverkat sin rätt att gnälla;-) Att rösta blankt är dumt det också. Så ta Liberalerna. Där finns Pehrson och Martin Melin. Den sistnämnda slår i alla fall ett slag inom polis- och rättsväsendet. Han är riktigt vass tycker jag och har ju jobbat över 30 år inom polisen. Han vet nog vad han pratar om…

  1. Ja, den senaste tiden har Magdalena verkligen trampat i klaveret och det syns ju i hennes siffror också. Jag har inget förtroende för henne. Håller helt med att det är dumt att inte rösta. Hur ska man annars kunna påverka. Det går ju inte.

 5. Håller med dig fullständigt. Jag gillade Magdalena förut men inte längre. Hon har gjort bort sig enligt mig. Jag känner inte heller för något parti egentligen. Var det val idag skulle jag inte veta vilka jag skulle rösta på. Har man rätten att rösta ska man absolut göra det men man kan ju inte bara ta ett parti för röstandets skull. Det är en svår fråga .

 6. Ja det är jättesvårt hur man ska rösta och tänka. Det är lite där och lite där från de olika politkerna som man skulle kunna samla ihop till en gottepåse så skulle det kunna vara helt ok samhälle om allt de säger skulle gå igenom. Vilket det heller inte gör för det är omöjligt att få allt så som de säger. Jag är heller inte så insatt i allt så jag skulle kunna säga något som skulle vara mer rött än inte eller mer blått än inte. Såklart har man mestadels koll men inte så mycket så jag skulle kunna argumentarea för emot så mycket utan att veta exakt vad jag pratar om.

 7. Tycker inte något parti håller vad de lovar när valet är gjort, tyvärr. Så jag har jättesvårt att välja vilket parti man ska rösta på när det gäller.
  Carin

Lämna ett svar