Min vardag

Nej det där var inget kul…..

Varit hos fysioterapeut idag för mina onda höfter. Idag testade vi lite övningar i gymmet och konstaterade att mina problem inte är muskulära. Hoppades på det dock för ett muskulärt problem är lite enklare att göra något åt. Fysions ord var att han inte kunde göra något så nu blir det att ringa vårdcentralen igen. På ett sätt kändes det skönt att han tryckte så hårt på både röntgen, prover och att jag måste få träffa en läkare. Samtidigt blir jag lite ledsen. Tänk om jag hade fått komma dit direkt. Hade ju på känn att det inte är musklerna som är problemet… Fick inga restriktioner i träningen så det blir att träna det som går. Tror ju inte att bli en soffpotatis kommer hjälpa mig direkt. Löpning varannan dag känns som en bra idé. Men vi får se.

Annars idag så har jag pluggat, kommit en bit i min uppgift kring vårdrelaterade infektioner. Har nog skrivit det förut men mata fakta är inte svårt. Jag vet på ett ungefär nu hur jag ska söka reda på fakta för att hitta det jag vill veta. Det svåra är den egna analysen och framförallt förbättringsåtgärder. Det är svårt att smalna ner det för i slutändan handlar det om strukturella problem i resurs- och personalbrist. Men det kan jag inte skriva i varenda uppgift. Så frågan blir vad man kan göra här och nu med det man har för att få en bättre arbetssituation och minska risker för patienterna.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

10 Comments on “Nej det där var inget kul…..

  1. Jag förstår dina tankar. Att åka ner på ruta 1 igen är inte så himla kul. Jag vet en tjej som jobbar med produkter där folk har fått bort sin smärta. Hon heter Johanna Lundberg på Facebook.
    Ja, det är var ju bra att Fysoterapeften verkligen tryckte på att röntgen & prover. Att vila för att få bort smärta tror jag heller inte på.
    Bra att du vet vad du ska söka fakta till ditt pluggande. Kanske ändå kul att vara lite detektiv & söka & klura 🙂

    Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

Lämna ett svar