Min vardag

Offermentalitet och att lägga över ansvaret på andra

Godmorgon!

Hoppas att du mår bra. Äntligen har jag fått en natt med bra sömn så jag känner mig lite piggare idag fast jag jobbat två dagpass på rad. Efter jobbet ska vi åka till Norrköping och springa ett nystartat lopp. Kul att den säsongen kommer igång igen. Nästa vecka ska jag springa Blodomloppet med jobbet. Ska bli kul att få uppdatera min kategori race reports igen. Men framförallt att se var min form är nu.

Igår började jag fundera på en sak. Det kan hända saker som tippar oss över kanten, som kan kännas övermäktigt. Något som jag har så svårt att förstå är det här att inte kunna se sitt eget ansvar i saker och ting som händer. Det är otroligt fult att lägga över ansvaret på andra, särskilt i situationer där ens egna ansvar är otroligt tydligt. Att se sig själv som ett offer för omständigheterna istället för att försöka sträva efter att saker och ting ska bli bättre. Den enda som kan påverka mitt liv är jag själv, ingen kan förändra mig eller lösa mina problem. Det kan bara jag. Jag kommer inte växa som människa om jag bara ser allt nattsvart och tänker att det är upp till andra att göra mitt liv bättre. Offermentalitet kommer jag aldrig köpa. Vi har alla ansvar för hur vi väljer att leva. Det är inte upp till någon annan! Det är heller inte upp till någon annan att lösa mina eventuella problem. Dom får jag ta tag i själv.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

6 Comments on “Offermentalitet och att lägga över ansvaret på andra

  1. Jag håller helt med dig om att den där offerkoftan är allt annat än klädsam. Sedan tycker jag inte att det är så enkelt att det alltid är svart eller vitt. I grunden håller jag dock med dig för offermentaliteten trycker bara ner och leder inte till förändring.

    1. Det håller jag med om att det inte är. Det kan hända saker i ens liv som är tuffa att hantera och man måste såklart få vara ledsen också. Jag tänker mycket på det här med ansvar. Om man vill ha en förändring behöver man göra det största jobbet själv.

  2. Norrköping, där har man bott för flera herrans år sedan 🙂 🌸 Jag sov si så där inatt, sen väcktes jag före fan av familjens hund så sen dess har man varit vaken. Kram

  3. Vad roligt att springa lopp 🙂 Den tiden är förbi för min del, men det är härliga minnen.
    Nätet har på något vis blivit en soptunna för många, och jag tror att vissa är så även utanför nätet.
    Önskar dej en bra dag!

Lämna ett svar