Min vardag

”Om det inte finns forskning bakom så kan det inte stämma”

Accept the data. Question the interpretation. Ask questions to understand analysis of data. Question the scientists/experts.

Något som jag kan bli väldigt frustrerad över är det här faktum att allt hela tiden ska bevisas med forskning. Egen klinisk erfarenhet är inget värt för det måste kunna bevisas med forskning. Till viss del förstår jag resonemanget samtidigt som jag ibland tycker att det är lite väl fyrkantigt.

Nu när jag sitter och jobbar med mitt examensarbete så har jag läst väldigt många studier. Jag har då konstaterat följande:

  • samma studie kan ha resultat som motsäger varandra.
  • man kan bevisa vad som helst med hjälp av forskning.
  • man kan hitta studier kring samma område som får resultat som totalt motsäger varandra.

I veckan skickade jag in mitt examensarbete. I helgen har jag dock kommit på nya infallsvinklar som jag letat studier kring och lagt till information om. Blir man någonsin klar med ett examensarbete är frågan… Känns som det alltid finns saker som jag kan lägga till. Ännu mer nu såklart när det fortfarande bara är ett ”råmanus”. Igår skrev jag ut mitt råmanus och gav till en av vårdenhetscheferna som ville läsa det jag skrivit och tidigare i veckan fick verksamhetschefen mitt arbete. Känns otroligt läskigt…. Men vad är det värsta som kan hända, de kommer ju inte säga att det är katastrof utan mer ge förslag på vad jag kan förbättra, utveckla och ta bort.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

Lämna ett svar