Träning

Om inte smärta motiverar mig, vad motiverar mig då?

Det funderar jag över rätt så ofta. Men det kanske är just det som är problemet, det är svårt att motivera sig till träning när man är frisk och smärtfri. Känns ju då givet att det blir ännu svårare när man dessutom har smärta. Och med man menar jag såklart mig själv. Jag kanske helt enkelt bara ska följa mitt eget råd: det är bara att gör´at ändå. Ikväll sprang jag en runda. Sprang är väl en sanning med modifikation. Det gick inte särskilt snabbt. Men så har jag en vecka bakom mig med sämre träning. Men jag måste hålla i nu, i helgen kommer jag ha en riktigt tuff träningsmatch så behöver hålla igång så jag inte drar på mig några skador. Imorgon tänker jag mig en runda i skogen. Höfterna kändes okej under löpningen, vi får se hur kroppen känns imorgon bitti.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

8 Comments on “Om inte smärta motiverar mig, vad motiverar mig då?

 1. Jag borde väl träna, i min ålder, för att inte få ont… Småkrämpor räknar jag inte dit 🫣😁 men då jag fick så ont i min ena arm att den blev obrukbar – och inga medikament hjälpte – då beställde jag tid till en fysioterapeut, och hon undersökte och gav mej ett träningsprogram och jag blev riktigt duktig på att träna – även andra armen, i förebyggande syfte och det onda bara försvann 💪👍
  Så ja, man borde träna och gymnastisera och töja och tänja hela kroppen, för att undvika krämpor… Men, åtm sitter det hårt för min egen del 😵‍💫

  1. jag tror ju tyvärr att mycket smärta beror på otränade muskler. Men det är svårt att träna när det gör ont. Så bra att smärtan i din arm försvann när du började att träna.

   1. Kan så vara… Eller fel sorts träning, eller ngn fel position vid träningen… Min sambo har styrketränat i 43 år och kan nog ha ont här och där trots träning – numera 3ggr/vecka, tidigare 4-5ggr i veckan. Stretcha är oerhört viktigt, o det har jag slarvat med, och handarbetar mycket så det var pga av det jag fick så ont i armen – överansträngning av ensidiga rörelser 🙈

 2. Det tycker jag inte – att det är svårt att motivera sig till träning när man INTE har ont. Minns att jag alltid föredrog tuffa träningar före matcher faktiskt. MEN det är en annan femma nu. Med ”spinal stenos” och konstant ont i ryggen har jag noll motivation ens för de enklaste övningarna. De gör jag varken till eller ifrån brukar jag intala mig själv… Ja, ja!
  Du klarar nog träningsmatchen utan minsta problem!

  1. Det är nog olika från person till person. När jag var i min bästa form behövde jag inte övertala mig själv att träna. Då gick det mesta av bara farten. Nu däremot när jag får slita så dant och dessutom behöver göra avbrott i träningen av olika anledningar. Det är ju lite så det är med mina onda höfter och pilates. Jag vet ju att pilates kommer hjälpa mig men när det gör ont i det lilla vill jag inte ens göra det lilla.

Lämna ett svar