Hanna funderar

Om jag ska göra reklam……

Jag fick en fråga på mitt inlägg ”en bra blogg” om jag vill göra betalda samarbeten. Spontant känner jag att det skulle vara roligt att kunna tjäna några kronor på min blogg. Men jag känner också att om jag ska göra reklam så ska det inte vara en massa ”bara för att tjäna pengar-inlägg” utan det ska vara inlägg med en tanke bakom. Tex skriva om produkter/tjänster som jag ändå använder. Trovärdiga samarbeten helt enkelt. Framförallt så vill jag inte betala för att göra reklam, exempelvis ”köp vad du vill i webshopen, du får si och så många % i rabatt och skriv sedan ett inlägg på bloggen”. Det är en fråga som jag behöver fundera några varv till på. Det jag gillar med Hannas krypin nu jämfört med Hannafialotta är just avsaknaden av reklam. Slippa annonser som stökar till helhetsintrycker och stora fula popupannonser som bara är i vägen. Ja, jag har hängt upp mig på det….

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

13 Comments on “Om jag ska göra reklam……

 1. Pingback: HANNAS KRYPIN
 2. Helt ärligt tycker jag det är skönt du inte har de där reklam”bladdorna”. Ibland visste jag inte vad som var vad! :-O
  Skriva om saker som är bra är just bra! Dela på tips och erfarenheter kan väl liksom aldrig vara fel?

 3. Reklam är väl helt okej när den ger något. Det är klart att du ska kunna tjäna pengar på att tipsa om saker som du tror på. Det tror jag inte att någon har något emot. Tvärtom så kan det ju ge en hel del både för dig och för dina läsare. Reklam är inte alltid av ondo ju!

 4. Ska man göra reklam för något så vill man stå för produkten med. Annars är det falsk marknadsföring av något.
  En massa reklam som ploppar upp överallt i bloggar är jobbigt tycker jag med.
  Carin

 5. Jag skriver enstaka reklaminlägg, men är väldigt noga med vad jag gör reklam för. Jag ställer alltid kravet att jag vill skriva inlägget själv och gör bara reklam för sådant jag känner/brinner för själv. Skulle heller aldrig skriva inlägg för att få rabatt i en webshop, utan det ska vara reda pengar.

  1. Nej precis. Tycker generellt att många säljer sig för ”billigt” i reklamsammanhang. Man ska veta sitt värde och inte ta vilka villkor som helst.

 6. Jag håller med dig helt. Ska man göra reklam för något så ska det vara ett trovärdigt inlägg. Det brukar inte generera så mycket pengar och sälja sig billigt är inte aktuellt för min del. Jag har sett många som gör reklam för både det ena och det femte och i mina ögon blir det inte alltid helt trovärdigt. Sedan förstår jag att man tycker olika i denna fråga.

 7. Nej man ska absolut inte tacka ja till samarbeten som man får betala för. Jag har också fått sådana erbjudanden och mest på Instagram. Då tackar jag alltid nej. Håller även med om att man vill ha något gemensamt med samarbeten så att man kan skriva från hjärtat. Kramis <3

  1. Jag fick ett sådant ”erbjudande” en gång. Skulle shoppa något i webshopen och sedan skriva om det. Aldrig i livet säger jag. Det är ju som att betala för att göra reklam. En annan sak såklart att skriva om något som man köpt ändå.

Lämna ett svar