Pilates

Pilatestorsdag

Idag tänkte jag tipsa om ett pass med övningar för hela kroppen. Du kommer träna mage, rygg, armar och rumpa. Genom att använda ankelvikter ger du dig själv dessutom en extra utmaning. Nästa vecka blir det ett gäng andra övningar.

Övningarna är: 

  • Double leg stretch Böj in benen och gör dig själv till en liten boll, sträck ut armar och ben. Blicken mot naveln hela tiden.
  • Single leg stretch, böj in ena benet och håll i knät. Sträck ut det andra benet. Växla
  • I knästående – sträck ut vänster arm och höger ben, böj in mot kroppen så du får en rundning i ryggen. Sträck ut. Repetera på andra sidan.
  • För rumpan i knästående: Stå på alla fyra, böj in foten mot rumpan. Håll kvar benet böjt och lyft upp mot taket.

Lägg till ett gäng rygglyft och armhävningar och du har ett bra helkroppspass. Bonusövning är bilden ovan. Som single leg stretch men du har underarmarna i mattan och lyfter upp i bröstet så du inte kollapsar. Växla ben. Ha så kul! 💪💪💪

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

3 Comments on “Pilatestorsdag

  1. Älskar att jag börjat med min lilla pilatesgrej, för jag känner igen rörelser och muskelgrupper från dina pilatestinlägg 😀 Jag kan inte med så mycket styrka än, men ochhhhhhhh! PROGRESS!!!

Lämna ett svar