Racereports

Racereport Västervik city run

Igår åkte jag, Rickard och Marcus ner till Västervik för att springa Västervik City run. Förra året avstod vi då jag hade en bråkande hälsena. Året innan 2022, sprang jag riktigt bra men fick sedan världens ”magras” så jag kom i mål trea från slutet. Inte för att placeringarna egentligen spelar någon roll men det kändes surt eftersom jag var på väg mot en riktigt bra tid.

Vi kom till startplatsen i god tid för ett efteranmäla oss. Därefter blev det en ganska lång väntan till start. Vid halv åtta började vi värma upp. Kroppen kändes väldigt pigg till att börja med. Jag valde att vara viking idag, dvs korta shorts och blå sporttopp som jag skrev om häromdagen.

När starten gick höll jag och Marcus sällskap, jag hade sega och tunga ben och funderade över hur det skulle gå när det kändes så segt redan från start. Det var en annan känsla än under uppvärmningen. Västerviksloppet är 6 kilometer och är två varv på två olika trekilometers banor. Första 3 kilometer går längs med hamnen och en bit bort och sedan springer man tillbaka för att varva i målområdet. Andra varvets tre kilometer är en backig historia mellan husen. När man tror att man ska få springa nerför till mål så är det en ny kringelkrok. Jag hade koll på skyltarna och kanske att det var just därför som det kändes som att jag aldrig kom framåt. Jag tappade rätt så mycket tid på kilometerna i alla uppförsbackar. Jag behöver helt klart träna mer i backar…. Jag är riktigt nöjd med loppet, jag kunde hålla en bättre genomsnittshastighet. Får jag bara mer muskler så kommer jag också orka bättre i backarna.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

11 Comments on “Racereport Västervik city run

 1. Å så härligt med stadslopp…..å Västervik som är så vackert, synd att det är så långt dit….härifrån alltså!
  Du ser precis lika fräsch å glad ut efter som innan loppet. grattis!

  1. Det är väldigt fint i Västervik. Det finns vissa städer som jag också önskar att jag bodde närmre. Norra Sverige tex. Det vill jag verkligen uppleva.

   Tack!

 2. Härligt att springa ett lopp på kvällen. Själv var det flera år sedan jag var med i ett lopp. Då var det blodomloppet jag gick och det är 5km.

 3. Man springer väl inte för att vinna direkt antar jag, åtminstone inte jag, hade haft svårt att ta mig ens till start ju. 😉
  Bravo till er, imponerande minst sagt.

  SV: Man har tydligen gummiband att dra i vid det jag tänkte var en ”Skampåle”. 🙂
  Ha en fin dag nu.

  1. Nej jag är aldrig i närheten av att kunna vinna så jag försöker inte ens. Men visst skulle jag vilja bli snabbare. Det skulle definitivt gynna mig på fotbollsplan.

 4. vad roligt att få springa i ett lopp och det verkade dessutom vackert längst vägen. Det tycker jag också boostar. Skönt att du var nöjd men jag kan ändå förstå din frustration. Själv har jag inte vågat börja springa sedan jag fick diskbråck i nacken. Men det hade ju varit så roligt att få springa i något lopp igen
  Kram Kajsa

  1. Det är ett helt fantastiskt vackert lopp. Tycker det är smidigt att kunna fota en del av banan innan jag ska springa. Under loppet vill jag ju fokusera på att springa.

Lämna ett svar