Min vardag

Minigolf, glass och båtar

Efter lunch gick vi till badet för att spela minigolf. Vi har säsongskort på badet men det är väldigt smidigt att kunna gå dit bara för att spela minigolf. Att man inte behöver betala för både och när man bara vill göra det ena. Det tycker jag är bra. Frågade Marcus om han ville hänga med och det ville han. Det tyckte jag var trevligt. Idag lyckades jag med bedriften att vinna. Det var också trevligt.

Jag lekte pensionär igen och kröp runt på marken och fotade klöver medan de andra slog sina slag.

Efter minigolfen åkte vi till Bergs slussar, åt glass och kollade sedan på båtarna som slussades. När vi var på Öland så kändes 55 spänn för tre kulor glass dyrt men det var ju billigt jämfört med 70 spänn idag. Å andra sidan var det stora kulor och jag tyckte allt att det blev lite väl mycket. Men gott var det.

Tycker ibland att det är underskattat att turista i sin egen stad. Finns många pärlor att besöka. Det var det fler som tyckte för det var mycket folk vid slussarna. Som vanligt tog jag ett gäng bilder men kan ju inte visa allt. Det var perfekt väder att hänga nere vid slussarna.

Ikväll blir det semifinal i fotboll mellan Spanien och Frankrike. Jag gillar inget av lagen så idag hejar jag nog på domaren. Ska du se matchen?

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

28 Comments on “Minigolf, glass och båtar

 1. Aha ! Är det det vi pensionärer gör? 😊🤔 Har aldrig tänkt på. Man får vara glad om man kommer upp från marken igen!

  Vid stugan i Hdlnstad ginns en kiosk med italiensk glass. 50 kr för rn kula. 60 för två. 70 för tre. Man orkar tyvärr inte mer än en kula, så det brukar bli den dyra kulan!
  Kram

  1. Hehe, jag spinner vidare på en kommentar som äldsta grabben sa när han var hemma. Tyckte det var lite kul. Av alla kommentarer att döma låter det som att det är vanliga glasspriser nu för tiden.

 2. Minigolf har jag inte spelat på år och dar. Kanske något att göra i sommar som familjeaktivitet, kanske när vi är i torpet.
  Älskar glass! Ett semesterprojekt är att äta mig igenom ett antal av de bättre (?) glasställena i stan i sommar. Sannolikt är det inte alltför svårt att få mig mig åtminstone någon i familjen på dessa utflykter.

 3. Minigolf, glass… Tja, här i före detta brukssamhället Göta står minigolfbanan sedan några år övergiven – man skulle ju kunna ta dit egna klubbor och boll, men vissa av hålen är vittrade, ospelbara. Glasskiosken igenbommad. Och båtar? En gråsvart gammal pråm förbi på Göta älv men en pigg kanotklubb vid Ryrsjön, inom promenadavstånd. Min kollega Sören Skarback och jag (som är Alice Radomska) har här en tvåvåningskåk efter en nedlagd fabrik som skrivarlya. Sörens senaste sångtext hittas på YouTube på sökorden once you have tasted female magic (men bara sen några dagar tillbaka så det är inte många som lyssnat än). Gentemot grannarna, som bor en bit bort, kallar vi vår kåk för Tanja Virtanen-arkivet. Du har garanterat inte jobbat ihop med Tanja ifall du inte varit på Sankt Olavs University Hospital i Trondheim före 2020, vilket du säkerligen inte har. Ska bli intressant att kika in i din blogg ibland, kanske kolla in pilates lite närmare. Och ta del av lite vardagstankar.

  1. Det är så tråkigt med dessa platser som får förfalla för att ingen vill ta hand om det. Välkommen hit! 😀 Nopp jag har inte jobbat på Trondheims sjukhus.

 4. Ibland glömmer man bort att det finns fina saker att besöka i sin närhet.
  Jag såg matchen och jag hejade såklart på Spanien.
  Nu återstår det att se vem de får möta i finalen.
  Ha en bra onsdag.
  Carin

 5. Grattis till vinsten i minigolfen!
  Pensionärsvarnig, hihi, jag tänker mer att vi panchisar har tid att stanna upp, se och njuta av allt det vackra i naturen och vill bevara det på foto.

 6. Ohh det ser ju ut som ni är på samma ställe som oss =D. Ja här var glassen också dyr, allt är dyrt vad man än äter tycker jag. Samt så great att kunna spela minigolf utan att det kostar och grattis till vinsten

 7. Glass har blivit galet dyrt ute. 55 kronor för tre kulor är till och med billigt i dagsläget. Man blir lite hemmablind tyvärr, för ofta finns det så mycket i sin egna stad att göra.

 8. Nej, nej. Ingen fotbollsmatch för min del. Fins inget intresse där. Fast det låter ju klokt att heja på domaren. Ett trevligt turistande på egen ort fick ni! 😊

 9. Jag såg matchen igår. Rätt lag vann och det 16-åriga underbarnet i Spanien är en fröjd för ögat. Vad månde bliva? Annars hoppas jag på att England tar hem guldet.

 10. Så himla fina bilder – igen!!!
  Och glassen är betydligt billigare hos dig än hos mig. Lägg till en tia på en, två och tre kulor, men då är det Molinari, en italiensk glass. Äter sällan glass, men har fått upp smaken i år, då mitt favo café tar in ”udda” smaker av den italienska glassen. Och då måste jag ju testa, eller hur;-)

  Såg matchen SPA-FRA, såklart. Hade ju Spanien som favorit att vinna hela turneringen redan innan EM började, och de infriade mina förväntningar. Att vända matchen på tre minuter och sedan stå pall resten av matchen var bra, riktigt bra. Och 16-åringen Jamals 1-1 mål borde nog vara turnerings näst snyggaste efter Bellinghams cykelspark.

  Domaren var bra tyckte jag. Inget att anmärka alls. Men vad säger du om morgondagens ”skandaldomare”? https://www.expressen.se/sport/fotboll/felix-zwayer-domer-semifinalen–beslutet-ifragasatts/ Han lär INTE gynna England efter Bellinghams uppträdande… Men jag tycker det är uruselt att han tilläts döma matcher på den här nivån…

  1. Oj, det var ju ännu dyrare glass. Antar att det bara är att vänja sig…. Hm, ja det var under all kritik, matchfixing är aldrig okej. UEFA tycker väl att han fått sitt straff och sonat för det. Ska bli intressant att se vad som händer under matchen. Men visst är det klandervärt. Den andra semifinalen hade säkert varit bättre. Jamal var ju alldeles fantastisk och då hejar jag inte ens på Spanien.

 11. Så skoj att det är pensionärsvarning på att ligga och fotografera blommor för det är exakt vad vi gärna sysslar med. Nu är jag glad så länge vi kommer upp från marken igen..,
  Minigolf, båtar och glass låter som en perfekt semesterdag!
  Ha det fint!

  1. Hehe, det var äldsta grabben som tyckte jag var som en pensionär när jag fotade blommor. Den kommentaren sitter kvar. 😛 Det var verkligen en perfekt semesterdag. Så härligt att få hänga med familjen.

Lämna ett svar