Min vardag

På andra sidan sjön

Regnet hänger i luften och jag hör åskknallar på avstånd. Det ser riktigt mörkt ut. Jag har suttit och laddat för att ge mig ut och jogga en runda i skogen men det får vänta. Vinden friskar i och nu medan jag skrev raden ovan så kom regnet. Till och med polisen varnar och uppmanar att man ska hålla sig inne.

Istället för att springa ska jag berätta om dagens utflykt. Vi har inte alls långt till Norsholms sluss så vi tog bilen dit för att gå en runda längs med kanalen. Den här delen av kanalen har vi aldrig varit vid. Det vanligaste är att vi åker till Bergs slussar eller till Söderköping. Promenaden ledde oss till Brådtoms sluss, en nätt runda på 3,6 kilometer enkel väg. Det var soligt och fint när vi började promenaden men på vägen tillbaka hade det mulnat på. Förväntade mig att vi skulle få regn under promenaden men regnet kom nu istället.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

22 Comments on “På andra sidan sjön

 1. Bra att promrnadvädret var fint!
  Tog precis en promenad. Byväg, skogsväg, stigar, asfaltsväg. Gott väder när jag började gå. Efter en km började det regna. Lugnt i början. Men i slutet av rundan… 6 km ca… regnade det ordentligt, så jag blev riktigt blöt. Så är det idag. Gott att gå i regn. Önskar att jag kunde jogga. Kraften finns där, men kroppen är inte med. Man får var glad det man fixar långa promenader!
  Kanske blev jogging för dej idag? Kram

  1. Igår blev det ingen jogging alls. Det åskade och regnade bra länge igårkväll. Härligt att du kan gå långa promenader. Tycker det är lite mysigt att gå i regn ändå. Iallafall om man har nära hem.

 2. skönt att ni klarade er från regnet och åskan. Hörde att det hade varit 19000 blixtar på tre timmar när det var som värst. Här hade vi tydligen hällregn och åskar på besök vid fyra tiden i natt men tack och lov så sov jag mig igenom det.

 3. Då var ni nästan i mina gamla hemmatrakter … under 80-talet bodde vi inte så långt från Brådtom och äldste sonens bästa kompis pappa var slussvakt där i Brådtoms sluss, så där var jag på den tiden nästan dagligdags. Hm … många minnen poppar upp nu 🙂
  Ha en bra torsdag!

 4. Nej, det vore inte roligt att vara ute och springa när världens regn och åskväder kommer över en… Här har det regnat på ikväll, och en och annan åskknall har det också kommit.
  Jajamän, klipp ner stäppsalvian nu, så kommer det blommor igen lite senare, dock inte så många som vid första blomningen förstås men det är ändå trevligt när det kommer några igen. Klipp inte helt ner till marken bara, utan lämna gröna blad så det har en chans att växa ut från dem.
  /Gunilla

 5. Åskknallar på avstånd… Jag hann inte läsa många rader du skrivit innan åskan vrålade ner i berget här intill och skrivarkåken blev strömlös. Datorn fortsatte på batteriet, men jag stängde förstås av. Och nu efter halvannan timme är elen tillbaka. Trevligt att se era somriga bilder, den ljusa kanalen osv. Ha det fortsatt fint.

 6. Skönt att ni slapp regnet när ni var och promenerade, här har det också regnat. Regnade nu ikväll. Tog mig själv ut på en promenad men jag hann komma hem innan det började regna. Vart tog sommaren vägen?

 7. Bra att ni klarade er från åskan och regnet. Läste att 19 000 blixtar hade slagit ned i Skåne och i Boråstrakten ackompanjerat av stora hagelbitar. Peppar, peppar här har det inte regnat en droppe än men det är nog bara en tidsfråga efter en annars solig dag med 22 grader.

  Visst är det skoj att upptäcka nya ”turistmål” i närheten där man bor. Har ofta frågat mig varför man reser utomlands när man knappt sett mera än max en tredjedel av Sverige. Okej, vädret då, men ändå.

  Nu uppladdning inför Nederländerna-England. Hoppas ju på England (såklart);-) Du då?

  1. ”Hemester” är helt klart underskattat. Bästa är ju att man inte ens behöver åka så långt. Det har åskat under kvällen men då är jag inomhus iallafall. Jag tror det får bli England för mig med. Vilken mäktig final i sånafall: Spanien-England. WOW!

Lämna ett svar