Träning

Intervallpass på bana

Jag och Rickard pratade om att vi ville få till ett löppass med bra kvalitet idag. Så vi åkte till löparbanan i stan. Min plan var att springa supertusingar eftersom jag behöver både snabbhet och uthållighet. Rickard däremot har snabbhet men vill träna mer uthållighet så hans pass bestod av 1200 meters intervaller.

Supertusingar betyder att man delar upp en kilometer i fyra delar: 100 meter, 200 meter, 300 meter och 400 meter. Mellan varje ”hundring” vilar jag hundra meter och när jag sprungit alla fyra intervaller vilar jag 400 meter. Med dagens form så sprang jag tre supertusingar och jag är riktigt nöjd med mitt pass. Jag kanske är knäpp men jag ser faktiskt redan fram emot nästa tuffa löppass även om det är jättejobbigt just under tiden.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

4 Comments on “Intervallpass på bana

 1. Så skoj när ni delar passionen för löpning och träning. Då är det mycket lättare att få kontinuitet i träningen och det är alltid någon som pushar de gångerna det känns tungt.

  1. Ja, det är mycket roligare att träna tillsammans. Vi har haft en period när vi mest tränat var för sig och det är inte alls lika roligt så det är kul att komma igång tillsammans igen.

 2. Ni är ett så snyggt fint par:-) Nu vet jag var en supertusing är. Hade ingen aning. Löpning var liksom aldrig riktigt min grej. Gissa varför jag valde bli målvakt;-)

  Håller med dig vad gäller gårdagens domare, skrev lite om vad jag tycker i mitt inlägg idag. Kul att du också unnar England att gå till finalen. Det gör jag med. Men då jag förutspått att Spanien ska villa EM så kan jag ju inte ändra mig – eller det kanske jag kan;-) Har ju två och en halv dag kvar att fundera;-)

  1. Men lite får man väl springa som målvakt med?

   Du kan ju fortfarande hålla på England även om du är säker på att det är Spanien som tar hem vinsten.

Lämna ett svar