Barnen

Samuel 20 år

På julaftonsnatten 2003 var jag höggravid med Samuel, min förstfödda. Jag hade fått boken ”påven Johanna” i julklapp av pappa så den låg jag och sträckläste. När klockan började närma sig fyra på natten så tänkte jag att det nog var en dålig idé att slarva på det sättet. Samuel var ändå beräknad den 25 december. Och mycket riktigt…..

Jag minns så väl hur jag och mamma byggde på ett pussel som jag fått i julklapp och jag började få lite småvärkar. Min mamma undrade om jag hade ont och ja det fick jag såklart erkänna. Ville först inte säga något men jag kunde inte riktigt stå still. Vid två-tiden så åkte vi upp till förlossningen, jag var då öppen två centimeter och blev hemskickad igen med orden att det kunde ta ett tag innan det kom igång på allvar.

Jag tyckte dock att det ganska snart började göra mer ont så vi åkte upp igen och då fick jag stanna kvar. Började med att ta ett bad och sedan tog jag det som det kom. Jag ville absolut ha ryggmärgsbedövning, minns fortfarande hur jag hade hela magen full med nypmärken ”för jag tyckte det var så roligt att jag inte kände något”… Efter ett gäng timmar så föddes då Samuel. Han vägde 3190 gram och var 49 centimeter lång och världens finaste lille bebis. Såklart liksom.

Nu har han vuxit upp, flyttat hemifrån och håller på och skapar sig ett eget liv. Älskade pojke. Stort, stort grattis på födelsedagen!

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

12 Comments on “Samuel 20 år

  1. Kul att läsa en liten förlossnings berättelse. Mm åren går. Grattis i efterskott till Samuel på hans 20 års dag!! 🎉🥳🥳🎂. Kul att se sina barn växa upp & bli sin egna person.

    Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

  2. Grattis till sonens 20 ÅRS-DAG visst är det stort när de fyller så mkt,min äldsta är redan 33 helt galet,kram o god fortsättning

Lämna ett svar