Min vardag

Selfie #13 Sport

Det är en trött tjej som sitter här. Jag kunde inte sova i natt för jag grubblade bara på examensarbetet. Jag kom på en mängd bra tankar men eftersom det var mitt i natten skrev jag såklart inte upp en enda av dom. Behöver nog göra som min pappa: ha papper och penna vid sängen. Jag tog semester imorgon för att kunna jobba på mitt examensarbete. Först satt det långt inne att få ledigt men det ordnade sig. Märkte att jag var ganska fyrkantig. Tog ett tag innan jag ställde om huvudet till att ändå jobba, desto flexiblare var jag tvärtom….

Klimakteriehäxans ”selfie” handlar den här veckan om sport. Passande tema tycker jag. Men jag


1. Så minns jag gymnastiklektionerna i skolan:  När jag var barn så var gymnastik ett nödvändigt ont. Det enda jag som jag tyckte var roligt var handboll. Annars gnällde mina klasskamrater på mig. Jag var inte så duktig på fotboll eller andra bollsporter.

2. Det är ”min” idrott framför andra (som aktiv och/eller som åskådare):  Helt klart fotboll, kul att titta på och skojigt att döma. Eftersom jag aldrig spelat fotboll har jag verkligen fått lära mig allt från början. Att lära sig att se vad som är otillåtet spel och schysst kamp går att lära sig. Det svåra är spelförståelsen, jag tänker som en domare och inte som en spelare.

3. Den stjärnan slutar aldrig att lysa på min idrottshimmel:  Hm, jag har ingen särskild idrottstjärna som mitt hjärta klappar lite extra för.

4. Den boken/filmen/dokumentären/tv-serien med idrottsanknytning kan jag verkligen rekommendera:  Pass!

5. När det sänds sport i tv så….. Jag gillar sport men det är inget jag håller koll på. Det blir som det blir.

6. Hur sugen är du på OS i sommar? Jag är väldigt sugen men ska erkänna att jag inte har koll på när det är i år.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

10 Comments on “Selfie #13 Sport

  1. Ja, det blir ju så eftersom jag inte spelat fotboll. Mina domarkollegor som spelat tänker ju fortfarande som spelare även i rollen som domare.

 1. Jag är lite förvånad över att många minns skoljympan med fasa. Beundrar dig verkligen som har pluggat till fotbollsdomare, speciellt som du inte själv spelat!

 2. Här kom det några helt otippade svar från din sida. Att temat passade dig (och mig) var givet:-) Jag var helt säker på att du var en sportnörd – jag menar du är domare, håller på med pilates, gör alla möjliga övningar och springer.
  En sak jag aldrig tänkt på att en domare kan se på fotboll med andra ögon än en spelare. Du har nog rätt där, men visst finns det ett antal domare som spelat fotboll, eller…
  OS äger rum i Paris 26 juli till 11 augusti.
  Och en bok som du bara måste läsa är ”Jag är Zlatan”. Den är kult vid det här laget:-)

  1. Ja visst passade det mig men jag gillar inte all sport och jag har inte koll på viktiga fotbollsmatcher. Om inte Sverige spelar vill säga. Jag har ju så svårt för Zlatan så jag vet inte om jag vill läsa boken…

 3. Båda min barn har spelat handboll och visst är det en rolig sport – men hård!
  TV-sändningarna från OS kommer nog att dra enormt stor publik . ja, vi tittar ju både du och jag!

Lämna ett svar