Min vardag - Söndagslistan

Söndagslistan vecka 15

Påskdagen har spenderats på jobbet, njöt av värmen när jag tog min tiominuters promenad till bilen. Underbart ju! När jag kom hem från jobbet har jag pysslat med det här inlägget. Mina söndagslistor tar alltid lång tid att göra. Jag har även klippt några toppskott från mina paletter. Kanske att jag ger bort toppskotten men vi får se, vill veta först hur de tar sig. Det syns så tydlig skillnad på de blad som fått rejält med solljus. Egentligen kanske jag skulle klippa ner rubbet, vad är det värsta som kan hända… Att jag inte har några paletter mer men det är nog inte så svårt att få tag på nya om det skulle vara så. Jag får suga lite på karamellen. Ikväll åt vi grillat, årets första och så gott det var. Pecas potatisgratäng är grejen alltså!

Känsla: Vissen och grubblande. Men jag njuter av det fantastiska vädret och hoppas på fler solvarma dagar. Allting blir så mycket lättare när solen skiner och att värmen har kommit är verkligen pricken över i:t.
Väder: Jag kan bara komma ihåg att det varit strålande sol i helgen och att värmen kommit. Hur fantastiskt härligt!

Träning:

Ett tempopass där jag sprang tre kilometer så snabbt jag orkade. Fem kilometer löpning i skogen*2 och så en timme pilates i Mjölby. Jag har haft sådan tröningsvärk i helgen och jag tycker inte att jag tränat något märkvärdigt.

Fem positiva från veckan:

 • Trippen till Visingsö. Så mysigt att komma iväg en sväng med barnen. Du kan läsa mer om trippen i inlägget roadtrip till Visingsö.
 • Att jag har sprungit två rundor i skogen och konstaterat att formen är okej. Men det bästa var att få sol under löppasset i lördags.
 • Familjetid hos mina föräldrar
 • Monopol med Rickard och barnen.
 • Check på årets första grillning!

Köp: Velade mellan svart, rosa eller ljusblå tröja från Stronger. Valde till slut den svarta eftersom den kommer passa till allt.

Ett visdomsord: Acceptera eller agera – Peter Settman. Det handlar om att ta kontrollen över sitt liv och att inte automatiskt bara acceptera utan att ett försök till förändring. Sen kan man så klart acceptera läget men det ska ju vara ett aktivt val. Tex att man verkligen funderat och ändå kommit fram till att man är okej med situationen.

Sämsta: När jag tänkte på det sämsta med veckan visste jag precis vad jag skulle skriva under den här punkten. Nu har jag glömt bort vad det var. Så då kan det ju inte ha varit så dåligt ändå….

Tråkiga: Att jag varit tvungen att lägga in så mycket ledighet under april att jag nog inte kommer få en enda match. Hoppas på att det ska finnas några matcher att döma i slutet av april iallafall.

Godaste: Såklart grillmiddagen ikväll. Men det var också väldigt trevligt att bli bjuden på påskfika av en av kollegorna.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

12 Comments on “Söndagslistan vecka 15

 1. Grillpremiären varje år är ju speciellt, och riktigt gott.
  Påskfika är ju inte heller fel. 😉

  Ha det bäst nu.

 2. Har inte klarat ett palettblad hemma i Spanien. Har inga fönsterbrädan så de har stått utomhus. Det blir alldeles för varmt när sommaren är som varmast där.
  Ha en ny och bra vecka nu.
  Carin

  1. Kan tänka mig att det blir för varmt. Vill egentligen ha blommor i mitt kök men inte en enda växt överlever där då blir för varmt när solen ligger på hela dagarna.

  1. Vet du att jag har inte sett en enda av filmerna om Arn. Däremot så är jag också intresserad av historia. Du har helt rätt i att det finns en hel del här.

 3. Det låter som att veckan var övergripande bra! Hoppas du får en fin kommande vecka 😊 Tycker tröjan du köpte var riktigt snygg!

Lämna ett svar