Gotland 2023 - Söndagslistan

Söndagslistan vecka 25

Nu när jag sitter och skriver det här inlägget är jag hemma. Men att jag skulle vara hemma vid den här tiden var inte helt givet imorse. Det som inte framgick i mitt förra inlägg från Danbo naturreservat är att när vi var ca 15 kilometer från Visby så la bilen av. Den betedde sig som när man får soppatorsk men det fanns gott om bensin kvar i tanken. Vi försökte på alla sätt och vis att få igång bilen men det gick inte. Snälla människor stannade för att försöka hjälpa till. Till slut var det bara att ringa efter bärgning. När det gått en timme tröttnade vi på väntan så ringde då upp vägassistans. Då visade det sig att det skulle dröja ytterligare en och en halv timme innan bärgaren skulle komma. Han var nämligen på Fårösund och skulle hämta en bil. Men snäll som han var så ringde han en kollega som kunde komma efter dryga fyrtio minuter. Vi var hemma i stugan halv ett på natten. Då kom nästa problem, hur skulle vi ta oss från ön? Eller det hade ju gått såklart, frågan var hur vi skulle ta oss hem med all packning. Att vi skulle kunna få tag på en hyrbil så vi skulle hinna med den bokade lunchbåten var verkligen inte givet. I Visby fanns det inte en enda hyrbil men så kom vi på att vi kollar i Nynäshamn dit färjan skulle gå och jodå, fanns en bil så vi kunde oss hem därifrån. Var ju en upplevelse att ta med all packning på båten och checka in. Taxin kunde ta oss till båten först klockan tio och färjan skulle gå tio över elva. När vi sniglade oss genom innerstan var iallafall jag nojig men vi hann till slut med goda marginaler. Alternativen vi hade var att hänga i Visby till klockan åtta ikväll eller boka en natt till för dryga 2600 kronor. Med trötta barn och det ekonomiska läget så är jag glad över att allt löste sig.

Känsla: Glad, vilken fin vecka jag har haft. Sen hade ju avslutet mer att önska men det är som det är. Det kommer ordna sig!

Väder: Varmt och fint men jag tror det var finare här. Det var iallafall varmare på fastlandet jämfört med när vi lämnade Gotland i förmiddags.

Träning: För lite men jag har fått fina naturupplevelser istället och mycket bad med barnen. Det var väldigt roligt att springa lopp med Rickard och Alexander. Att träna pilates var inte heller så dumt.

Bloggrelaterat: Jag har ett riktigt smaskigt inlägg på gång, men det kommer du få vänta lite på. Det är heller inte många som läser bloggar under midsommarveckan, helt rätt tycker jag. Att hänga med familjen och vara här och nu är så viktigt.

Bilder från veckan: Jag har såklart mängder med bilder att visa men kan inte dela alla. Då tar jag nog snart slut på utrymmet här på bloggen och jag vill ju kunna hänga här på Hannaskrypin bra länge.

En sammanfattning av veckan:

 • Haft riktigt fina dagar på Gotland. Vi har badat massor och haft mycket familjetid. Det är viktigt!
 • En viktig påminnelse är att inte köra igång tvättmaskin eller diskmaskin och sedan lämna hemmet. I måndags var vi med om en sak som hade kunnat sluta riktigt illa. Tvättmaskinen började låta mer än vanligt vid centrifugering och när Rickard kom dit var det full rökutveckling. Konstaterade att vårt larm från Sector alarm fungerade klockrent så det är en trygghet. Det gick ju bra men tänk vad som kunnat hända om vi inte varit hemma.

Mina positiva från veckan:

 • Resan till Gotland. Så mycket roligt vi haft. Bad på Tofta, iskallt bad på Sudersand och härliga rutschkanor på Kneippbyn. Konstaterade att Kneippbyns sommarland mest är för små barn. Inte ens Ida hittade något som hon ville göra.
 • Kul att springa lopp igen och att springa ett lopp som jag inte gjort förut. Sen tycker jag att min tid har mer att önska men det är bara att träna på.
 • Väldigt trevligt att upptäcka platser vi inte sett tidigare. Trots att vi varit på Gotland så många gånger hittar vi fortfarande nya saker att se.
 • Kul att titta på fotboll i Visby och se en östgötadomare döma matchen. Sen skämdes jag lite för hur vissa spelare på den nivån betedde sig. Fattar inte vad de höll på med.
 • Korta pilatespass är inte dumt alltså och beroende på vad jag väljer kan kroppen få sig en rejäl genomkörare på kort tid.

Veckans sämsta:

 • att bilen gick sönder när vi var dryga 15 kilometer från Visby. Det blev en lång väntan på bärgning. Först vid halv ett var vi hemma. Det satt rätt långt inne att hinna med vår bokade 11-båt men till slut fick vi tag på en hyrbil i Nynäshamn. Vår storbil har vi lämnat kvar på verkstad i Visby. Men det har jag redan skrivit en hel novell om ovan så jag ska väl inte dra det igen…
 • Vid halv fyra imorse, när jag och Rickard sovit max två timmar tyckte grannarna att det var morgon, pratade högt och spelade hög musik. Hur tänkte de där egentligen. Jag lyckades visst få till en riktig basröst när jag sa till dom för den ene undrade ”vad den där killen sa”….

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

4 Comments on “Söndagslistan vecka 25

 1. Men nej, krångel med bilen är det absolut sista man vill drabbas av. Skönt att ni kom hem som ni skulle i alla fall. Kan tänka mig att ni har haft fina dagar på Gotland!

 2. På vägen hem pratade vi just om att Gotland måste bli vår nästa roadtrip. Pinsamt att säga det, men har aldrig varit där. Så surt det där med bilen. Hoppas det löser sig på bästa sätt för er.

Lämna ett svar