Söndagslistan

Söndagslistan vecka 42

Det är söndag och min första vecka på BRIVA är nu till ända. Nu ska jag inte dit förrän på fredag. Min handledare pratar om att jag kommer hinna glömma allt. Men det tror inte jag. Kanske i sånafall att jag kommer hinna glömma bort det lilla som jag lärt mig att hitta…. Jag går åt fel håll hela tiden och kommer väl att ha lärt mig att hitta lagom till praktiken är slut…..

Känsla: Den här veckan har jag varit ”ny på jobbet”. Jag gillar inte att inte ha koll på rutiner och att inte hitta på avdelningen. Annars har det varit en bra vecka.

Väder: Usch vad grått det är ute. Jag blir helt deppig varje gång jag tittar ut och ser att det är så mörkt. Men tidigare i veckan var det fint. Önskar att jag tagit tillvara på den dagen lite bättre.

Mina positiva från veckan:

 • Att jag fått till ett bra löppass.
 • Igår kom Marcus och Kevin och hälsade på. Så mysigt att ses.
 • Jag satt med mina inlämningsuppgifter igår och jag har en bra grund i alla utom en. Planen är att jag ska börja jobba med den nästa helg då efter jag gått mitt pass med koordinator. Jag är nog egentligen redo att skicka in två av dom men behöver fundera lite mer kring reflektionerna bara.

Träning: Det har varit en mycket bättre träningsvecka. Jag har kämpat på även om det har gjort ont. Det blir inte bättre av stillasittande. Så jag har fått till en timme på crosstrainern delat på två tillfällen och igår fick till dryga fyra kilometer snabb löpning. Omvänd psykologi fungerar helt klart väldigt bra. Jag intalade mig att jag bara behövde springa en kilometer och så blev det tre till av bara farten. Jag är onekligen väldigt lättlurad. Jag har även fått till lite stretch och det lindrar en del faktiskt.

Sjukaste jag läst: Vad är det för fel på politikerna? Hade det inte varit oktober så hade jag tänkt att det är ett dåligt aprilskämt. Allvarligt talat, ska allt kvinnligt reduceras till ingenting?

Bilder från veckan:

Omvärldsspaning: Jag blir så illa berörd av allt som händer omkring oss. Det är krig och gängkriminalitet och människor omkring far så illa på olika sätt. Det gör mig så ledsen. Jag tänker på alla som är barn nu, vad är det för framtid vi håller på och skapar?

Planer för vecka 43:

 • Imorgon ska jag till min avdelning och bland annat gå årets fortbildning i HLR.
 • Har tre dagar i skolan då jag bland annat kommer gå en brandutbildning och få lära mig lite om gipsteknik.
 • Helgen kommer tillbringas på BRIVA.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

6 Comments on “Söndagslistan vecka 42

 1. Så skönt att träningen har fungerat bättre den gångna veckan.
  När det gäller vissa politiker vore det bättre om de inte uttalade sig alls!

 2. Haha, bilden på Sir Väs är ju underbar. Den delen ur filmen hade jag helt glömt bort, så tack för påminnelsen och skrattet.
  Jag hade personligen tyckt det vore underbart att slippa graviditet och födsel om jag fick möjligheten, och ville ha barn. Men överlag har samhället blivit för… galet. Jag menar, ”livmoderbärare”?

  Jag ser också negativt på framtiden. Tänk när barnen växt upp. Det finns ont om bostäder och dom som byggs får så hög hyra att han/hon måste ha ett heltidsjobb med bra lön för att kunna flytta dit. Och vart ska det första arbetet skaffas när dom typiska ungdomsjobben idag som kassörska och McDonalds-personal ersätts mer och mer med skärmar?
  Är personen sjuk och inte kan skaffa sig något jobb, kommer det ens finnas bidrag med tanke på att ekonomin bara blir sämre och sämre?

 3. Det måste väl ändå vara ett ”snedsteg” i tankarna ?? Låter inte ens trovärdigt och blir rädd för vår framtid om han menar allvar… dessutom….. jag är kvinna och inte ”livmoderbärare”, vill gärna få vara kvinna även i framtiden. Vet varför namnet tillkommit och har full respekt för det, vill bara få samma respekt tillbaka och få vara kvinna.

Lämna ett svar