Motivation och inspiration

När negativa tankar får ta överhanden

Det händer alldeles för mycket runt omkring oss och det är väldigt lätt att känna sig alldeles överväldigad av allt som händer. Nyheter, sociala medier, arbetskrav och personliga relationer kan alla bidra till stress och oro. Det är naturligt att reagera på de händelser och intryck som omger oss, men det är också viktigt att utveckla förmågan att hantera detta på ett hälsosamt sätt. I det här blogginlägget tänkte jag ge några tips kring hur du kan undvika att låta oron ta över och hitta en lite mer balanserad syn trots allt som händer.

1. Medvetenhet är nyckeln

Det första steget för att undvika att ta för mycket åt sig av omgivningen är att vara medveten om din reaktion på händelser och intryck. Fråga dig själv: ”Varför känner jag mig så här?” eller ”Vad utlöste den här känslan?” Genom att identifiera källorna till din oro kan du börja hantera dem på ett mer konstruktivt sätt.

2. Skapa avstånd

Det är viktigt att komma ihåg att du har möjlighet att skapa avstånd mellan dig själv och de påverkande faktorerna. Du kan inte kontrollera allt som händer runt omkring dig, men du kan kontrollera hur du reagerar på det. Ta en paus när du känner att du tar för mycket åt dig. Det kan vara att gå ut på en promenad eller helt enkelt ta några djupa andetag.

3. Begränsa din exponering

Om du finner att nyheter eller sociala medier orsakar överväldigande känslor, överväg att begränsa din exponering. Du behöver inte vara uppkopplad 24/7. Stäng av notiser, skapa specifika tider för att checka dina meddelanden och undvik att fördjupa dig i negativa nyhetscykler.

4. Praktisera självvård

Självvård är en viktig del av att hantera yttre påverkan. Ge dig själv tid att göra saker som du älskar och som ger dig glädje. Det kan vara allt från att läsa en bra bok till att träna eller umgås med vänner. Genom att fokusera på ditt välmående kan du bygga upp en starkare mentalt försvar mot negativ påverkan.

5. Sök stöd

Det är också viktigt att känna att du kan prata med någon när du känner dig överväldigad. Vänner, familjemedlemmar eller en professionell terapeut kan vara till stor hjälp när du behöver ventilera och dela dina känslor.

Min blogg startades i mars 2007 som en vardagsblogg med mycket fokus på mode. För några år sedan började jag fokusera på träning och hälsa ur olika perspektiv. Min stora passion är pilates och min dröm är att ha en egen pilatesstudio. Men jag drömmer också om att plugga till sjuksköterska och det närmsta målet just nu är att plugga till specialistundersköterska inom intensivvård och akutsjukvård. Det ska jag ta tag i nästa höst. Häng med mig här på bloggen genom högt och lågt! Just nu är det mycket fokus på ren omvärldsspaning. Vad händer i vår värld egentligen och vad vill våra politiker? Du kan även följa mig på instagram: @hannafialotta och på Facebook: Hannas Pilates VÄLKOMMEN TILL MIG!

2 Comments on “När negativa tankar får ta överhanden

Lämna ett svar